Υλικά

για 12 κομμάτια περίπου

  • 12 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι 
  • 100 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1-2 κ.γ. μέλι
  • ½ κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
  • 12 καρύδια μισά ή ολόκληρα αν είναι μικρά
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τους χουρμάδες γεμιστούς με τυρί κρέμα και καρύδια, κόβουμε πρώτα τους χουρμάδες στη μέση, αλλά όχι μέχρι κάτω, ώστε να ανοίγουν σαν θήκη. 
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το μέλι και την κανέλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζουμε κάθε χουρμά με λίγο από το μείγμα τυριού.
  4. Τοποθετούμε από πάνω ένα μισό καρύδι, πιέζοντάς το ελαφρά μέσα στο τυρί κρέμα.