Υλικά

Για τα ταρτάκια

  • 2 έτοιμα φύλλα κουρού
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο

Για τη γέμιση

  • 2 αβοκάντο ώριμα, μεγάλα
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 2 λάιμ
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
  • αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • 4 φέτες σολομό καπνιστό
  • 2 κ.σ. σχινόπρασο ψιλοκομμένο 

Μαλαγουζιά με αρώματα από ροδάκινο, βερίκοκο, νεκταρίνι και lime, μέτριο σώμα και λεμονάτη οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Μαλαγουζιά - Οινοποιείο Αργυρίου

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)

Για τα ταρτάκια

  1. Με το μαχαίρι πιέζουμε και «σπάμε» καλά τη σκελίδα σκόρδου. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο ώστε να αρωματιστεί το ελαιόλαδο.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC, στον αέρα.
  3. Ανοίγουμε στον πάγκο μας, επάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, το ένα φύλλο κουρού και με στρογγυλό κουπ πατ διαμέτρου 12 εκ. κόβουμε κομμάτια ζύμης.
  4. Μεταφέρουμε κάθε κομμάτι σε θήκες για ταρτάκια και αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε ένα αντικολλητικό ταψάνι και υποδοχές για μάφινς. Τρυπάμε με πιρούνι τον πάτο και τα τοιχώματα, και με πινέλο αλείφουμε με το λάδι σκόρδου.
  5. Ψήνουμε τα ταρτάκια στο φούρνο για 25' και στη συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν μέχρι το σερβίρισμα.

Για την κρέμα αβοκάντο

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβοκάντο και περιχύνουμε με το χυμό από το ένα λάιμ και το ελαιόλαδο.
  2. Με ένα πιρούνι πατάμε καλά το αβοκάντο ώστε να πολτοποιηθεί και να αποκτήσει κρεμώδη υφή, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το πιπέρι καγιέν και το ξύσμα.
  3. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε επιπλέον όσο χυμό χρειάζεται ακόμη, μέχρι να έρθει στη γεύση μας. Τέλος προσθέτουμε τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε.

Για το σερβίρισμα

  1. Γεμίζουμε με ένα κουτάλι τα ταρτάκια με το μείγμα του αβοκάντο.
  2. Κόβουμε κομμάτια από τον σολομό και τα ακουμπάμε επάνω στα ταρτάκια. Πασπαλίζουμε με το σχινόπρασο και σερβίρουμε αμέσως.

Χρησιμοποιούμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και τα αβοκάντο απευθείας από το ψυγείο, ώστε η κρέμα να είναι δροσερή στο σερβίρισμα.