
για 18 ρολάκια
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
- 400 γρ. φέτα σπασμένη
- 300 γρ. κασέρι τριμμένο
- 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 2 αυγά
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ελαιόλαδο
- Για τα ρολάκια με τυρί προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα τυριά με τα αυγά και το πιπέρι.
- Ξετυλίγουμε στον πάγκο μας τη συσκευασία με το φύλλο.
- Στρώνουμε το ρηχό ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Κόβουμε κατά μήκος το φύλλο στα 3, σχηματίζοντας λωρίδες.
- Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε όλη την επιφάνεια.
- Παίρνουμε μια-μια ξεχωριστά τις λωρίδες και κατά μήκος, βάζουμε μια κοφτή κουταλιά από τη γέμιση.
- Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες και τυλίγουμε κάθε φύλλο σε ρολάκι.
- Τοποθετούμε τα ρολάκια στο ταψί, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας σπιτικό φύλλο: σε μπολ βάζουμε 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 φλ. νερό χλιαρό, 1 σφηνάκι ξύδι, 1 κ.γ. αλάτι, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν. Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο και τη δουλεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να μην κολλά στα χέρια μας. Την πλάθουμε σε μπαλάκι, τη μεταφέρουμε στο μπολ και την αφήνουμε σκεπασμένη για 30 λεπτά. Πλάθουμε τη ζύμη σε φρατζολάκι και την κόβουμε σε 4 ομοιόμορφα κομμάτια. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και με τον λεπτό πλάστη ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.