ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ανά μερίδα (1/4  συνταγής):

Ενέργεια: 236 kcal
Υδατάνθρακες: 11,5 γρ.
Πρωτεΐνη: 21,1 γρ.
Λιπαρά: 14,1 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 4,8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1,1 γρ.

 

Υλικά
  • 100 γρ. σολομό καπνιστό σε φέτες
  • ½ αγγούρι καθαρισμένο σε λεπτά στικς
  • 150 γρ. κρέμα τυρί χαμηλών λιπαρών
  • 1 χούφτα άνιθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 bamboo(sushi) mat
  • 2 κ.σ. σουσάμι μαύρο (ή λευκό)
  • πιπέρι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τον άνηθο, το χυμό λεμόνι και το φρέσκο πιπέρι.
  2. Τυλίγουμε το bamboomat με διάφανη μεμβράνη έτσι ώστε να καλύψουμε ολόκληρη την επιφάνεια του και από τις δύο πλευρές.
  3. Στρώνουμε τις φέτες σολομού ώστε να καλύψουν το mat και αλείφουμε το μείγμα τυριού πάνω στις φέτες σολομού καλύπτοντας τες.
  4. Στην άκρη του mat απλώνουμε πάνω από το μείγμα τυριού κατά μήκος της μεγάλης πλευράς τα στικς αγγουριού.
  5. Τυλίγουμε με το ματ και πιέζουμε πολύ καλά με τα δάχτυλα μας ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό.
  6. Κόβουμε σε φέτες και γαρνίρουμε με το σουσάμι