
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ανά μερίδα (1/4 συνταγής):
Ενέργεια: 236 kcal
Υδατάνθρακες: 11,5 γρ.
Πρωτεΐνη: 21,1 γρ.
Λιπαρά: 14,1 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 4,8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1,1 γρ.
Υλικά
- 100 γρ. σολομό καπνιστό σε φέτες
- ½ αγγούρι καθαρισμένο σε λεπτά στικς
- 150 γρ. κρέμα τυρί χαμηλών λιπαρών
- 1 χούφτα άνιθο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 bamboo(sushi) mat
- 2 κ.σ. σουσάμι μαύρο (ή λευκό)
- πιπέρι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τον άνηθο, το χυμό λεμόνι και το φρέσκο πιπέρι.
- Τυλίγουμε το bamboomat με διάφανη μεμβράνη έτσι ώστε να καλύψουμε ολόκληρη την επιφάνεια του και από τις δύο πλευρές.
- Στρώνουμε τις φέτες σολομού ώστε να καλύψουν το mat και αλείφουμε το μείγμα τυριού πάνω στις φέτες σολομού καλύπτοντας τες.
- Στην άκρη του mat απλώνουμε πάνω από το μείγμα τυριού κατά μήκος της μεγάλης πλευράς τα στικς αγγουριού.
- Τυλίγουμε με το ματ και πιέζουμε πολύ καλά με τα δάχτυλα μας ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό.
- Κόβουμε σε φέτες και γαρνίρουμε με το σουσάμι