
Υλικά
- 125 ml ελαιόλαδο
- 50 γρ. βούτυρο ανάλατο
- 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 1 φλούδα παρμεζάνας (προαιρετικά)
- 250 ml χυμό ντομάτας
- 4 κούπες ζωμό (λαχανικών, κοτόπουλου ή ό,τι έχουμε)
- 250 γρ. κρέας που περίσσεψε (μοσχάρι ή κοτόπουλο), ψιλοκομμένο
- 150 γρ. ζυμαρικά μικρά
- 80 γρ. όσπρια βρασμένα
- 2-3 κ.σ. μυρωδικά που έχουν περισσέψει (μαϊντανό, βασιλικό ή άνηθο), ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Chardonnay με ήπια παρουσία βαρελιού και αρωματική πολυπλοκότητα από ώριμα εσπεριδοειδή και εξωτικά φρούτα. Η πρόταση του WSPC: Hess Select Chardonnay - The Hess Collection
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την εύκολη και νόστιμη σούπα με ό,τι μας περίσσεψε ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο. Αλατίζουμε και σοτάρουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
- Ρίχνουμε τη φλούδα παρμεζάνας (αν χρησιμοποιήσουμε), το χυμό ντομάτας, το ζωμό και το ψιλοκομμένο κρέας. Δυναμώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να πάρει βράση η σούπα και στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Θέλουμε να γίνουν al dente.
- Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στη σούπα μαζί με τα μαγειρεμένα όσπρια.
- Ανακατεύουμε καλά, αφαιρούμε τη φλούδα της παρμεζάνας, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μυρωδικά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, αν χρειάζεται.
- Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
H φλούδα της παρμεζάνας έχει τη σημασία της σε ό,τι βραστό την προσθέσουμε. Δε θα τη γευτούμε μεν, ωστόσο θα δώσει βάθος και ευχάριστη αψάδα στη σούπα μας. Αν ωστόσο δεν έχουμε φλούδα παρμεζάνας, μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 φιλέτα αντζούγιας, μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι.