Υλικά
για περίπου 30 κομμάτια
- 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, υγείας ή γάλακτος
- 450 γρ. αμύγδαλα ωμά με τη φλούδα τους ή όποιο άλλο ξηρό καρπό της επιλογής μας
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα σοκολατάκια βραχάκια με δύο υλικά απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς σε ταψί και τους καβουρδίζουμε σε δυνατό φούρνο. Τους αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σπάμε τα 350 γρ. σοκολάτας σε μικρότερα κομμάτια και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί. Την υπόλοιπη σοκολάτα την ψιλοκόβουμε και την αφήνουμε στην άκρη.
- Μόλις λιώσει η σοκολάτα κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την υπόλοιπη ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αυτή και να ενσωματωθεί στην υπόλοιπη.
- Έπειτα ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε καλά, να καλυφθούν από τη σοκολάτα.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε 2 λαμαρίνες. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μείγμα από το μπολ και τοποθετούμε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, σχηματίζοντας βραχάκια.
- Αφήνουμε τα βραχάκια σε δροσερό μέρος να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα ή τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.