Υλικά
για 25-30 σοκολατάκια
- 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 220 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα πιο εύκολα τρουφάκια με μόλις 3 υλικά ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος (χωρίς να πάρει βράση), ρίχνουμε μέσα το ξύσμα πορτοκαλιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε τη σοκολάτα μέσα στη ζεστή κρέμα γάλακτος, αφήνουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων φροντίζοντας να εφάπτεται πάνω στην επιφάνεια του μείγματος και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
- Σε ένα μεγάλο δίσκο ή ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Με ένα κουταλάκι περνούμε λίγο από το μείγμα και φορώντας γάντια πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Ακουμπάμε κάθε μπαλάκι στο ταψί.
- Βάζουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο για 15 λεπτά να σταθεροποιηθούν ή τα απολαμβάνουμε κατευθείαν.
Αφού παγώσουν τα τρουφάκια μπορείτε να τα στολίσετε με τρούφα, κακάο, λευκή σοκολάτα ή ότι άλλο σκεφτείτε. Επίσης, μπορείτε να τα βουτήξετε σε λιωμένη κουβερτούρα για ακόμα πιο σοκολατένια γεύση.