Υλικά

για 25-30 σοκολατάκια

  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 220 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα πιο εύκολα τρουφάκια με μόλις 3 υλικά ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος (χωρίς να πάρει βράση), ρίχνουμε μέσα το ξύσμα πορτοκαλιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Ρίχνουμε τη σοκολάτα μέσα στη ζεστή κρέμα γάλακτος, αφήνουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  3. Σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων φροντίζοντας να εφάπτεται πάνω στην επιφάνεια του μείγματος και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
  4. Σε ένα μεγάλο δίσκο ή ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Με ένα κουταλάκι περνούμε λίγο από το μείγμα και φορώντας γάντια πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Ακουμπάμε κάθε μπαλάκι στο ταψί.
  5. Βάζουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο για 15 λεπτά να σταθεροποιηθούν ή τα απολαμβάνουμε κατευθείαν.

Αφού παγώσουν τα τρουφάκια μπορείτε να τα στολίσετε με τρούφα, κακάο, λευκή σοκολάτα ή ότι άλλο σκεφτείτε. Επίσης, μπορείτε να τα βουτήξετε σε λιωμένη κουβερτούρα για ακόμα πιο σοκολατένια γεύση.