Υλικά

για 22-24 κομμάτια 

  • 400 γρ. αμυγδαλόψιχα
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. ασπράδι αυγού (από 4 αυγά μέτρια)
  • εσάνς πικραμύγδαλου
  • 22-24 αμύγδαλα ολόκληρα 
  • αλάτι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για να φτιάξουμε τους εργολάβους προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα και στρώνουμε ένα ταψί ή λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  2. Χτυπάμε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη, σε δυο δόσεις, στον πολυκόφτη. Αδειάζουμε το μείγμα σε βαθύ μπολ.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι, μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη μαρέγκα.
  4. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μπολ με τα αμύγδαλα και προσθέτουμε την εσάνς πικραμύγδαλου. Ανακατεύουμε προσεκτικά με πλαστική σπάτουλα ή κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Το μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λείο ή σγουρό κορνέ.
  6. Με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής «κόβουμε» δίσκους πάνω στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους, καθώς θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.
  7. Τοποθετούμε ένα αμύγδαλο στο κέντρο κάθε μπισκότου.
  8. Ψήνουμε τους εργολάβους στον φούρνο για 15 λεπτά. 
  9. Βγάζουμε από τον φούρνο και περιμένουμε να κρυώσουν καλά οι εργολάβοι πριν τους βγάλουμε από το ταψί.

Για τη συνταγή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αμυγδαλόψιχα αποφλοιωμένη για φίνα γεύση ή με τη φλούδα για πιο πλούσια γεύση.