
Υλικά
για 22-24 κομμάτια
- 400 γρ. αμυγδαλόψιχα
- 220 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. ασπράδι αυγού (από 4 αυγά μέτρια)
- εσάνς πικραμύγδαλου
- 22-24 αμύγδαλα ολόκληρα
- αλάτι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για να φτιάξουμε τους εργολάβους προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα και στρώνουμε ένα ταψί ή λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Χτυπάμε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη, σε δυο δόσεις, στον πολυκόφτη. Αδειάζουμε το μείγμα σε βαθύ μπολ.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι, μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη μαρέγκα.
- Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μπολ με τα αμύγδαλα και προσθέτουμε την εσάνς πικραμύγδαλου. Ανακατεύουμε προσεκτικά με πλαστική σπάτουλα ή κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Το μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λείο ή σγουρό κορνέ.
- Με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής «κόβουμε» δίσκους πάνω στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους, καθώς θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.
- Τοποθετούμε ένα αμύγδαλο στο κέντρο κάθε μπισκότου.
- Ψήνουμε τους εργολάβους στον φούρνο για 15 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και περιμένουμε να κρυώσουν καλά οι εργολάβοι πριν τους βγάλουμε από το ταψί.
Για τη συνταγή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αμυγδαλόψιχα αποφλοιωμένη για φίνα γεύση ή με τη φλούδα για πιο πλούσια γεύση.