Ο πουρές μπορεί να γίνει και μόνο με κάστανα, αλλά η σελινόριζα χαρίζει γεύση και βοηθάει να έχει πιο ωραία υφή.

 

Υλικά
  • 300 γρ. κάστανα, καθαρισμένα, βρασμένα
  • 300 γρ. σελινόριζα καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • 1 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 100-150 ml γάλα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγο μοσχοκάρυδο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τον πουρέ κάστανο με σελινόριζα βράζουμε τη σελινόριζα περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά.
  2. Χαράζουμε τα κάστανα και τα βράζουμε σε ξεχωριστή κατσαρόλα, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά και να ξεφλουδίζονται εύκολα.
  3. Αφού κρυώσουν λίγο, τα καθαρίζουμε προσεκτικά. Πρέπει να μην κρυώσουν τελείως, γιατί δεν θα καθαρίζονται εύκολα.
  4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα κάστανα και τη σελινόριζα.
  5. Προσθέτουμε 100 ml από το γάλα και με την πρέσα του πουρέ πολτοποιούμε, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο και βελούδινο πουρέ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ραβδομπλέντερ.
  6. Ρυθμίζουμε την πυκνότητα του πουρέ προσθέτοντας λίγο ακόμα γάλα αν χρειάζεται. Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
  7. Σερβίρουμε τον πουρέ μας ζεστό.

Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα αντικαθιστούμε το βούτυρο με ελαιόλαδο και το γάλα με ζωμό λαχανικών.