Υλικά
  • 1 φλ. βρώμη
  • 2 αχλάδια μεγάλα, ώριμα, καθαρισμένα και ξυσμένα στον τρίφτη
  • ⅓ φλ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • ⅓ φλ. κολοκυθόσποροι
  • ⅓ φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • ⅓ φλ. σταφίδες
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • μέλι (προαιρετικά)
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για overnight oats με αχλάδι, ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς και τους κολοκυθόσπορους σε αντικολλητικό τηγάνι, ή στον φούρνο στους 180°C. Μεταφέρουμε σε πιάτο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το γιαούρτι, τη βρώμη, τη βανίλια, την κανέλα και το τζίντζερ.
  3. Προσθέτουμε τα αχλάδια μαζί με τους χυμούς που θα βγάλουν όταν τα τρίψουμε στον τρίφτη και στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες.
  4. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν, δοκιμάζουμε και αν θέλουμε πιο γλυκό το μείγμα προσθέτουμε λίγο μέλι.
  5. Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 βαζάκια ή μπολ, σκεπάζουμε με καπάκι και βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ ή για τουλάχιστον 4 ώρες.
  6. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με επιπλέον κανέλα και απολαμβάνουμε.
  • Μπορούμε να κάνουμε την ίδια συνταγή και με μήλα. Επίσης, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον κολοκυθόσπορο, τα αμύγδαλα και τα καρύδια, με σπόρους και ξηρούς καρπούς της επιλογής μας, καθώς και τις σταφίδες με άλλα αποξηραμένα φρούτα.
  • Τα overnight oats μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο για έως και 4 μέρες.