Υλικά
- 1 κολοκυθάκι μικρό
- 4-5 κολοκυθανθοί
- 3 αυγά
- 2 κ.σ. γάλα
- 2-3 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 2-3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 αγγουράκι + 2-3 ντοματίνια για το σερβίρισμα
Blend Μαλαγουζιάς και Ξινόμαυρου, με αρώματα εσπεριδοειδών, περγαμόντου, ροδάκινου, λευκού τριαντάφυλλου και γιασεμιού. Η πρόταση του WSPC: ATMA Λευκό Αμπελώνες Θυμιόπουλου
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την ομελέτα με κολοκυθοανθούς ξύνουμε στον τρίφτη το κολοκύθι, το βάζουμε στο σουρωτήρι, το αλατίζουμε και το στύβουμε να απομακρύνουμε τα πολλά υγρά.
- Αφαιρούμε το στήμονα από τους κολοκυθανθούς, τους ξεπλένουμε και τους στεγνώνουμε καλά.
- Βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά και ρίχνουμε 1 κ.σ. από το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το τριμμένο κολοκύθι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να στεγνώσει από τα υγρά του και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τους κολοκυθοανθούς. Τους σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές.
- Χτυπάμε μέσα σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και το τριμμένο τυρί και περιχύνουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και όταν πάρει λίγο χρώμα η κάτω μεριά, γυρίζουμε την ομελέτα με τη βοήθεια πιάτου, να ψηθεί και από την άλλη μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε με ντοματίνια και φετούλες από αγγούρι.
Αν προτιμάμε, αντί για κεφαλοτύρι μπορούμε να προσθέσουμε στην ομελέτα λίγη φέτα τριμμένη.