Ομελέτα με κολοκυθοανθούς

Υλικά
  • 1 κολοκυθάκι μικρό
  • 4-5 κολοκυθανθοί
  • 3 αυγά
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 2-3 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2-3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 αγγουράκι + 2-3 ντοματίνια για το σερβίρισμα

Blend Μαλαγουζιάς και Ξινόμαυρου, με αρώματα εσπεριδοειδών, περγαμόντου, ροδάκινου, λευκού τριαντάφυλλου και γιασεμιού. Η πρόταση του WSPC: ATMA Λευκό Αμπελώνες Θυμιόπουλου

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την ομελέτα με κολοκυθοανθούς ξύνουμε στον τρίφτη το κολοκύθι, το βάζουμε στο σουρωτήρι, το αλατίζουμε και το στύβουμε να απομακρύνουμε τα πολλά υγρά.
  2. Αφαιρούμε το στήμονα από τους κολοκυθανθούς, τους ξεπλένουμε και τους στεγνώνουμε καλά.
  3. Βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά και ρίχνουμε 1 κ.σ. από το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το τριμμένο κολοκύθι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να στεγνώσει από τα υγρά του και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τους κολοκυθοανθούς. Τους σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές.
  4. Χτυπάμε μέσα σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και το τριμμένο τυρί και περιχύνουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και όταν πάρει λίγο χρώμα η κάτω μεριά, γυρίζουμε την ομελέτα με τη βοήθεια πιάτου, να ψηθεί και από την άλλη μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
  5. Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε με ντοματίνια και φετούλες από αγγούρι. 

Αν προτιμάμε, αντί για κεφαλοτύρι μπορούμε να προσθέσουμε στην ομελέτα λίγη φέτα τριμμένη.