
Υλικά
- 500 γρ. κολοκυθάκια
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 8 αυγά
- 6 κ.σ. γραβιέρα Σύρου, τριμμένη
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την ομελέτα τιριτιτίμ, πρώτα πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα κολοκύθια. Αφαιρούμε τις άκρες τους, τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση και μετά σε φετούλες. Τα αλατίζουμε και τα ζουλάμε με το χέρι να απομακρύνουμε τα υγρά τους.
- Βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα κολοκύθια. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν κι αυτά.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με ελάχιστο νεράκι, πιπέρι και την τριμμένη γραβιέρα. Περιχύνουμε τα κολοκύθια στο τηγάνι και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί ελαφρά η ομελέτα. Ύστερα την ανοίγουμε με ξύλινη σπάτουλα σε διάφορα σημεία ώστε να πάει το άψητο αυγό από κάτω και συνεχίζουμε το ψήσιμο ανακατεύοντας συχνά μέχρι να χωριστεί όλη η ομελέτα σε κομματάκια και να ψηθεί.
- Σερβίρουμε το τιριτιτίμ σε πιάτα ή πιατέλα με μπόλικο άνηθο και δυόσμο ψιλοκομμένο. Συνοδεύουμε με ζυμωτό ψωμί και ντοματοσαλάτα.