
Υλικά
- 6 αυγά
- 100 ml γάλα (ή κρέμα γάλακτος)
- 150 γρ. φρέσκα σπαράγγια καθαρισμένα
- 80 γρ. τριμμένη γραβιέρα ή κασέρι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (και το πράσινο τμήμα τους)
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- λίγο μαϊντανό (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ροδίτης με αρώματα εσπεριδοειδών και πυρηνόκαρπων φρούτων, πλούσια δομή και μακρά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Roditis Nature Tetramythos
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την ομελέτα φούρνου με σπαράγγια, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Έπειτα κόβουμε τα σπαράγγια σε 3 ή 4 κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ζεματάμε τα σπαράγγια για 2 λεπτά και αμέσως τα βουτάμε σε παγωμένο νερό.
- Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι (ιδανικά κατάλληλο και για φούρνο), σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια για 1–2 λεπτά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά για 1 λεπτό.
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, λίγο αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το τυρί και το μαϊντανό, αν χρησιμοποιούμε.
- Τοποθετούμε το τηγάνι στον φούρνο ή το αδειάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί με διάμετρο περίπου 25 εκ. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
- Σερβίρουμε με μια φρέσκια σαλάτα ή απλά με λίγο ψωμί.
- Μπορούμε να την φτιάξουμε με φέτα, ανθότυρο, μοτσαρέλα ή και μπλε τυρί.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δυόσμο, άνηθο ή βασιλικό, ανάλογα και με το τυρί που επιλέξουμε.