Υλικά
- 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανιλίνη
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.σ. μαγειρική σόδα
- 1 αυγό μεγάλο
- 150 γρ. ζάχαρη καστανή
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 80 ml ελαιόλαδο
- 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα μάφιν ελαιολάδου με σταγόνες σοκολάτας προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Τοποθετούμε 12 χάρτινες θήκες σε ένα ταψάκι για μάφιν με 12 υποδοχές.
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη βανιλίνη, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
- Σε δεύτερο μπολ, χτυπάμε με μίξερ χειρός το αυγό, με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το γιαούρτι και αφού ομογενοποιηθεί, ρίχνουμε στο μείγμα και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα με τα στερεά υλικά στο μείγμα με τα υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Αφήνουμε το μίξερ και παίρνουμε στο χέρι σπάτουλα. Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις υποδοχές για μάφιν και ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.
- Αποσύρουμε από το φούρνο και μετά από 5 λεπτά βγάζουμε τα μάφιν σε σχάρα, όπου και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρουμε.
Αν δεν έχουμε σταγόνες σοκολάτας, μπορούμε να ψιλοκόψουμε και να προσθέσουμε στα μάφιν αντίστοιχη ποσότητα σοκολάτας κουβερτούρας.