Υλικά
  • 3 αυγά
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 375 γρ. κολοκύθα ψημένη
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 225 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. κοφτή μπέικιν πάουντερ
  • 1½ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 κ.γ. τζίντζερ
  • 100 γρ. καρύδια χοντροκοπανισμένα
  • λίγο αλάτι
  • ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση (προαιρετικά)
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα αρωματικά μάφιν με κολοκύθα και μπαχαρικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  2. Καθαρίζουμε την κολοκύθα, την κόβουμε σε μεγάλους κύβους, ζυγίζουμε τα κομμάτια και τα απλώνουμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά να μαλακώσουν.
  3. Μεταφέρουμε την ψημένη κολοκύθα σε μπολ και πολτοποιούμε με την πρέσα του πουρέ.
  4. Τοποθετούμε 12 χαρτάκια ψησίματος στις υποδοχές μίας φόρμας για μάφιν.
  5. Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη λιωμένη κολοκύθα, τα μπαχαρικά, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με σπάτουλα.
  6. Ρίχνουμε και τα καρύδια και μοιράζουμε το μείγμα στις υποδοχές των μάφιν.
  7. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 175°C και ψήνουμε τα μάφιν για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να ψηθούν μέχρι μέσα.
  8. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και μετά από λίγο τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.