Υλικά
για περίπου 12 μάφιν
- 250 γρ. βούτυρο
- 220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή, λιωμένη σε μπεν μαρί
- 200 ml χυμό μανταρινιού
- 2½ κ.σ. ξύσμα μανταρινιού
- 4 αυγά
- 320 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο
Για το γλάσο
- 110 γρ. ζάχαρη άχνη
- 5-6 κ.σ. χυμό μανταρινιού
- 1 κ.σ. ξύσμα μανταρινιού
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα αρωματικά μάφιν μανταρίνι με λευκή σοκολάτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις.
- Σε μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα και τον χυμό των μανταρινιών και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε στο μπολ το γιαούρτι και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τον παπαρουνόσπορο. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Στο τέλος ρίχνουμε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα.
- Βάζουμε χαρτάκια για μάφιν σε μία φόρμα με υποδοχές για μάφιν και βάζουμε στο καθένα κουταλιές από το μείγμα, να γεμίσουν τα ⅔ της κάθε υποδοχής.
- Ψήνουμε τα μάφιν στον φούρνο για περίπου 18-20 λεπτά. Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός μάφιν και αν βγει καθαρή, είναι έτοιμα.
- Βγάζουμε τα μάφιν από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσο: Κοσκινίζουμε την άχνη σε μπολ και προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα μανταρινιού. Ανακατεύουμε καλά και όταν κρυώσουν τα μάφιν βυθίζουμε ένα καλαμάκι σε μερικά σημεία του καθενός και περιχύνουμε με το γλάσο. Αυτό θα βοηθήσει ώστε το γλάσο να εισχωρήσει στο εσωτερικό τους και να τα κάνει ακόμα πιο λαχταριστά.
Μπορείς με την ίδια συνταγή να φτιάξεις και ολόκληρο κέικ σε φόρμα. Σε αυτή την περίπτωση θα ψήσεις το κέικ για περίπου 50 λεπτά.