
Υλικά
- 250 γρ. τορτελίνια
- 50 ml ελαιόλαδο
- 50 γρ. βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 10 λιαστές ντομάτες
- 2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 500 ml ζωμό λαχανικών
- 1 κομμάτι από φλούδα παρμεζάνας
- 2 φύλλα δάφνης
- 80 γρ. φύλλα σπανάκι, φρέσκα
- 10 ντοματίνια
- 200 ml κρέμα καρύδας
Για το μείγμα μπαχαρικών
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 1 κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. θυμάρι ξερό
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ¼ κ.γ. κουρκουμάς
- ¼ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- ¼ κ.γ. μπούκοβο
- ½ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι
Viognier με αρώματα ώριμου βερίκοκου, μάνγκο και φλούδας πορτοκαλιού, σε φόντο βανίλιας και μελιού. Η πρόταση του WSPC: Viognier Cuvee Larsinos - Domaine Skouras
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη σούπα με τορτελίνια και κρέμα καρύδας ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες και κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια.
- Έπειτα φτιάχνουμε το μείγμα μπαχαρικών, ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.
- Ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες, το μείγμα μπαχαρικών και τον πελτέ. Ανακατεύουμε, ξύνοντας ελαφρώς τον πάτο της κατσαρόλας.
- Προσθέτουμε τον ζωμό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα τορτελίνια και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
- Τρία λεπτά πριν το τέλος του βρασμού προσθέτουμε στη σούπα τη δάφνη, το σπανάκι, τα ντοματίνια και την κρέμα καρύδας.
- Αφαιρούμε τη φλούδα παρμεζάνας, τα φύλλα δάφνης και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή και αν θέλουμε προσθέτουμε flakes παρμεζάνας και μπόλικο πιπέρι.
- Αν δεν έχουμε λιαστές ντομάτες μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερα ντοματίνια ή κομμάτια από φρέσκια ντομάτα.
- Χρησιμοποιούμε όποιο είδος τορτελίνια θέλουμε. Εδώ χρησιμοποιήθηκαν φρέσκα, από το ψυγείο του σούπερ μάρκετ, με γέμιση τυριών.
- Αντί για κρέμα καρύδας μπορούμε να προσθέσουμε στη σούπα κρέμα γάλακτος.
- Αυξομειώνοντας τα συστατικά στο μείγμα μπαχαρικών, μπορούμε να το προσαρμόσουμε στις γευστικές μας προτιμήσεις. Αν μας περισσέψει το φυλάμε σε ένα βαζάκι.