Υλικά
  • 250 γρ. τορτελίνια
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 10 λιαστές ντομάτες
  • 2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κομμάτι από φλούδα παρμεζάνας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 80 γρ. φύλλα σπανάκι, φρέσκα
  • 10 ντοματίνια
  • 200 ml κρέμα καρύδας

Για το μείγμα μπαχαρικών

  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. θυμάρι ξερό
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ¼ κ.γ. κουρκουμάς
  • ¼  κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • ¼  κ.γ. μπούκοβο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι

Viognier με αρώματα ώριμου βερίκοκου, μάνγκο και φλούδας πορτοκαλιού, σε φόντο βανίλιας και μελιού. Η πρόταση του WSPC: Viognier Cuvee Larsinos - Domaine Skouras

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη σούπα με τορτελίνια και κρέμα καρύδας ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες και κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια. 
  2. Έπειτα φτιάχνουμε το μείγμα μπαχαρικών, ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι.
  3. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.
  4. Ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες, το μείγμα μπαχαρικών και τον πελτέ. Ανακατεύουμε, ξύνοντας ελαφρώς τον πάτο της κατσαρόλας.
  5. Προσθέτουμε τον ζωμό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα τορτελίνια και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
  6. Τρία λεπτά πριν το τέλος του βρασμού προσθέτουμε στη σούπα τη δάφνη, το σπανάκι, τα ντοματίνια και την κρέμα καρύδας.
  7. Αφαιρούμε τη φλούδα παρμεζάνας, τα φύλλα δάφνης και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή και αν θέλουμε προσθέτουμε flakes παρμεζάνας και μπόλικο πιπέρι.
  • Αν δεν έχουμε λιαστές ντομάτες μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερα ντοματίνια ή κομμάτια από φρέσκια ντομάτα.
  • Χρησιμοποιούμε όποιο είδος τορτελίνια θέλουμε. Εδώ χρησιμοποιήθηκαν φρέσκα, από το ψυγείο του σούπερ μάρκετ, με γέμιση τυριών.
  • Αντί για κρέμα καρύδας μπορούμε να προσθέσουμε στη σούπα κρέμα γάλακτος.
  • Αυξομειώνοντας τα συστατικά στο μείγμα μπαχαρικών, μπορούμε να το προσαρμόσουμε στις γευστικές μας προτιμήσεις. Αν μας περισσέψει το φυλάμε σε ένα βαζάκι.