Υλικά
  • 1 κιλό σπανάκι φρέσκο
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, χοντροκομμένα (με το πράσινο μέρος)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 lt γάλα, ζεστό
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 200 γρ. τυρί ρεγκάτο, τριμμένο
  • 1 αυγό
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Λευκό, blend των ποικιλιών Chardonnay, Ασύρτικο και Μαλαγουζιά, έντονα εκφραστικό στην μύτη, με αρώματα εσπεριδοειδών και λουλουδιών, απόλυτα ισορροπημένο με την οξύτητα και την ήπια λιπαρότητα. Η πρόταση του WSPC: Ευχές Ερατεινές Λευκό Κτήμα Πιερία Ερατεινή

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα ατομικά σουφλέ με σπανάκι και τυριά βάζουμε το σπανάκι σε μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα και το σκεπάζουμε. Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να μαραθεί και να απορροφήσει τα υγρά του.
  2. Το στραγγίζουμε και το πιέζουμε να βγάλει όσο περισσότερο νερό περιέχει. Το ψιλοκόβουμε με μαχαίρι.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  4. Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
  5. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το αυγό και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
  7. Κρατάμε λίγη ποσότητα από τα τυριά για την κρούστα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα στο μείγμα. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
  8. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά.
  9. Βουτυρώνουμε τα ατομικά φορμάκια για σουφλέ. Τα γεμίζουμε ως τα ¾ με το μείγμα που ετοιμάσαμε και τα πασπαλίζουμε με το τυρί που κρατήσαμε.
  10. Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά η κρούστα χωρίς να ξεροψηθεί το τυρί.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένο σπανάκι, αλλά δεν συγκρίνεται με τη γεύση του φρέσκου. Για ευκολία, αγοράζουμε έτοιμο καθαρισμένο σπανάκι.
  • Η επιλογή στα τυριά είναι ενδεικτική. Βάζουμε ό,τι έχουμε στο ψυγείο, συνδυάζοντας ιδανικά ένα πικάντικο τυρί και ένα που λιώνει εύκολα.