Κέικ γιαουρτιού χωρίς ζάχαρη

Υλικά
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 αυγά
  • 5 κ.σ. κορν φλάουρ +1 κ.σ. επιπλέον για να πασπαλίσουμε τις φράουλες
  • 4-5 κ.γ. μέλι
  • 7-8 φράουλες κομμένες σε κομματάκια
  • 200 γρ. γιαούρτι (επιπλέον για τη γαρνιτούρα) 
  • 2 κ.σ. μέλι (επιπλέον για τη γαρνιτούρα)
  • κομματάκια φράουλας (επιπλέον για τη γαρνιτούρα) 
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)

για ένα ταψί 10-15 εκ.

  1. Για το κέικ γιαουρτιού με φράουλες, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180℃ στις αντιστάσεις. 
  2. Απλώνουμε σε ένα ταψάκι 10-15 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα, αν έχουμε, ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. 
  3. Ρίχνουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το κορν φλάουρ και το μέλι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Στις κομμένες φράουλες, ρίχνουμε μια κ.σ. έξτρα κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε να πάει παντού. Ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι για να μην κάτσουν τα κομματάκια στον πάτο του γλυκού.
  5. Ρίχνουμε τις φράουλες μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε να πάνε παντού στο μείγμα. 
  6. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι με το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για περίπου 40-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρώς το κέικ και να βγαίνει στεγνό ένα μαχαίρι από το κέντρο του. 
  7. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. 
  8. Βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. 
  9. Ανακατεύουμε τα 200 γρ. γιαούρτι με 2 κ.σ. μέλι. 
  10. Μόλις περάσουν οι 2 ώρες και βγάλουμε το κέικ από το ψυγείο, ρίχνουμε από πάνω τη γαρνιτούρα με το γιαούρτι και το μέλι και τα  κομματάκια φράουλας.
  • Μπορούμε να πειραματιστούμε και με άλλα φρούτα (μπανάνα, berries κλπ.) ή ακόμα και κομματάκια σοκολάτας και ίσως σε κάποιους να αρέσουν και οι ξηροί καρποί. Επίσης, μπορούμε να αρωματίσουμε με βανίλια ή κάποιο άλλο άρωμα. 
  • Το κέικ μπορεί να σερβιριστεί και σκέτο, ή μόνο με μέλι, γλυκό του κουταλιού, μαρμελάδα, λιωμένη σοκολάτα ή καραμέλα.