
Υλικά
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 4 αυγά
- 5 κ.σ. κορν φλάουρ +1 κ.σ. επιπλέον για να πασπαλίσουμε τις φράουλες
- 4-5 κ.γ. μέλι
- 7-8 φράουλες κομμένες σε κομματάκια
- 200 γρ. γιαούρτι (επιπλέον για τη γαρνιτούρα)
- 2 κ.σ. μέλι (επιπλέον για τη γαρνιτούρα)
- κομματάκια φράουλας (επιπλέον για τη γαρνιτούρα)
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
για ένα ταψί 10-15 εκ.
- Για το κέικ γιαουρτιού με φράουλες, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180℃ στις αντιστάσεις.
- Απλώνουμε σε ένα ταψάκι 10-15 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα, αν έχουμε, ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Ρίχνουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το κορν φλάουρ και το μέλι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Στις κομμένες φράουλες, ρίχνουμε μια κ.σ. έξτρα κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε να πάει παντού. Ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι για να μην κάτσουν τα κομματάκια στον πάτο του γλυκού.
- Ρίχνουμε τις φράουλες μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε να πάνε παντού στο μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι με το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για περίπου 40-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρώς το κέικ και να βγαίνει στεγνό ένα μαχαίρι από το κέντρο του.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
- Ανακατεύουμε τα 200 γρ. γιαούρτι με 2 κ.σ. μέλι.
- Μόλις περάσουν οι 2 ώρες και βγάλουμε το κέικ από το ψυγείο, ρίχνουμε από πάνω τη γαρνιτούρα με το γιαούρτι και το μέλι και τα κομματάκια φράουλας.
- Μπορούμε να πειραματιστούμε και με άλλα φρούτα (μπανάνα, berries κλπ.) ή ακόμα και κομματάκια σοκολάτας και ίσως σε κάποιους να αρέσουν και οι ξηροί καρποί. Επίσης, μπορούμε να αρωματίσουμε με βανίλια ή κάποιο άλλο άρωμα.
- Το κέικ μπορεί να σερβιριστεί και σκέτο, ή μόνο με μέλι, γλυκό του κουταλιού, μαρμελάδα, λιωμένη σοκολάτα ή καραμέλα.