Υλικά
- 300 γρ. φράουλες, ώριμες
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2–3 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
- 1 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
- λίγο ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη μους φράουλας με γιαούρτι, πρώτα πολτοποιούμε τις φράουλες με το χυμό λεμονιού και το μέλι σε μπλέντερ μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο πολτό. Περνάμε αν θέλουμε από ψιλή σήτα για πιο βελούδινη υφή.
- Προσθέτουμε μέσα το γιαούρτι σταδιακά, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
- Βάζουμε τη ζελατίνη σε μπολάκι με 3 κ.σ. κρύο νερό να τη σκεπάζει και την αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά. Έτσι θα γίνει σαν ζελέ.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά 3 κ.σ. νερό και διαλύουμε μέσα τη ζελατίνη.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη ζελατίνη μέσα στο μείγμα με τις φράουλες και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε και το ξύσμα, ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε ποτήρια ή μπολάκια. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 2–3 ώρες μέχρι να πήξουν.
- Γαρνίρουμε με κομμένες φρέσκες φράουλες.
- Μπορούμε να φτιάξουμε χορτοφαγική παραλλαγή με ½ κ.γ. άγαρ άγαρ αντί για ζελατίνη.
- Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε στη γαρνιτούρα φυλλαράκι δυόσμου, κάποιο τριμμένο ξηρό καρπό όπως φιστίκι Αιγίνης ή ότι άλλο μας αρέσει.