Υλικά
  • 1 κιλό γαρίδες μεγάλες, αποφλοιωμένες
  • 500 γρ. ζυμαρικά, κατά προτίμηση σπάγγετι ή λινγκουίνι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 150 ml κρασί λευκό
  • λίγο μπούκοβο ή πάπρικα γλυκιά
  • 500 γρ. ντομάτες φρέσκες, ψιλοκομμένες ή κονκασέ
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο 

Ασύρτικο & Μονεμβασιά, με αρώματα εσπεριδοειδών, λευκών άνθεων και mineral χαρακτήρα. Η πρόταση του WSPC: Vaptistis Λευκό - Vaptistis Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη γαριδομακαρονάδα με κατεψυγμένες γαρίδες, βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και τα κρατάμε στην κατσαρόλα με το νερό τους.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το σκόρδο. Το αφήνουμε μόνο 1 λεπτό - δεν το σοτάρουμε γιατί θα πικρίσει.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ζάχαρη.
  4. Πασπαλίζουμε με λίγο μπούκοβο για πιο πικάντικη γεύση ή γλυκιά πάπρικα για πιο ήπιο αποτέλεσμα και σβήνουμε με το κρασί.
  5. Βράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και να μελώσει η ντομάτα.
  6. Προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε για 4-5 λεπτά.
  7. Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και με μια τρυπητή κουτάλα παίρνουμε τα μακαρόνια κατευθείαν από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα.
  8. Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.