Υλικά
  • 6 βραστά αυγά 
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.γ. μουστάρδα (κατά προτίμηση Dijon)
  • 1 κ.γ. χυμός λεμονιού 
  • 1 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Prosecco (ποικιλία Glera), με ανθικά και φρουτώδη αρώματα όπως γιασεμί και πράσινο μήλο, λεπτό αφρισμό και ελαφρύ σώμα. Η πρόταση του WSPC: Prosecco 1821 Zonin
 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Κόβουμε τα αυγά στη μέση, αφαιρούμε τους κρόκους με προσοχή και τους βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι. Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε καλά τα υλικά και τα πατάμε μέχρι να γίνουν μια λεία και κρεμώδης πάστα.
  2. Γεμίζουμε τα ασπράδια με το μείγμα των κρόκων είτε χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι και απλώνοντας τη γέμιση προσεκτικά, είτε χρησιμοποιώντας σακουλάκι ζαχαροπλαστικής ή σακουλάκι μιας χρήσης με το άκρο κομμένο, κάνοντας μια ροζέτα στην κορυφή.
  3. Τοποθετούμε τα γεμισμένα αυγά σε ένα πιάτο και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ώστε να κρυώσουν και να ενωθούν οι γεύσεις.
  • Αντί για σχοινόπρασο, μπορούμε να βάλουμε ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό.
  • Στο σερβίρισμα, μπορούμε επίσης να προσθέσουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή μαυροκούκι πάνω στα αυγά.