Υλικά
  • 4 φέτες τσουρέκι, ιδανικά ελαφρώς μπαγιάτικο
  • 2 αυγά
  • 100 ml γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. ζάχαρη (προαιρετικά)
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.σ. βούτυρο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • μέλι ή σιρόπι σφενδάμου 
  • ξηροί καρποί, ψιλοκομμένοι 
  • φρέσκα φρούτα ή ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τις αυγοφέτες με τσουρέκι, πρώτα χτυπάμε σε ένα βαθύ μπολ τα αυγά με το γάλα, τη βανίλια ή το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και την κανέλα.
  2. Βουτάμε τις φέτες τσουρεκιού στο μείγμα και τις αφήνουμε να μουσκέψουν για λίγα δευτερόλεπτα.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τις φέτες τσουρεκιού για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές εξωτερικά.
  4. Τις σερβίρουμε ζεστές με ό,τι μας αρέσει!
  • Για πιο αφράτες αυγοφέτες, χρησιμοποιούμε μόνο τους κρόκους των αυγών και κρατάμε τα ασπράδια για ομελέτα.

  • Ακόμα αν έχουμε σοκολατένια αυγά που περίσσεψαν, μπορούμε να τα λιώσεις και να περιχύσουμε τις αυγοφέτες.