
Υλικά
- 4 φέτες τσουρέκι, ιδανικά ελαφρώς μπαγιάτικο
- 2 αυγά
- 100 ml γάλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κ.σ. ζάχαρη (προαιρετικά)
- ½ κ.γ. κανέλα
- 1 κ.σ. βούτυρο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- ξηροί καρποί, ψιλοκομμένοι
- φρέσκα φρούτα ή ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τις αυγοφέτες με τσουρέκι, πρώτα χτυπάμε σε ένα βαθύ μπολ τα αυγά με το γάλα, τη βανίλια ή το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και την κανέλα.
- Βουτάμε τις φέτες τσουρεκιού στο μείγμα και τις αφήνουμε να μουσκέψουν για λίγα δευτερόλεπτα.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τις φέτες τσουρεκιού για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές εξωτερικά.
- Τις σερβίρουμε ζεστές με ό,τι μας αρέσει!
- Για πιο αφράτες αυγοφέτες, χρησιμοποιούμε μόνο τους κρόκους των αυγών και κρατάμε τα ασπράδια για ομελέτα.
- Ακόμα αν έχουμε σοκολατένια αυγά που περίσσεψαν, μπορούμε να τα λιώσεις και να περιχύσουμε τις αυγοφέτες.