Υλικά
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- 1 κ.σ. ξύδι
- 2 αυγά
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
- ½ κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- άνηθο ή δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- ψωμί ή πίτες για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μοσχάτο λευκό με αρώματα από εσπεριδοειδή, πράσινο μήλο, φλούδες κυδωνιού και ελαφριά ανθικότητα. Η πρόταση του WSPC: ROYA Muscat - Nopera Wine
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα αυγά cilbir με γιαούρτι και αρωματικό βούτυρο ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το τριμμένο σκόρδο, λίγο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο. Αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και προσθέτουμε το ξύδι. Μειώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και ανακατεύουμε το νερό δημιουργώντας μια μικρή δίνη.
- Σπάμε προσεκτικά το αυγό στο κέντρο και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 3-4 λεπτά. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τοποθετούμε σε ένα πιάτο στραμμένο με χαρτί κουζίνας. Επαναλαμβάνουμε με το δεύτερο αυγό.
- Σε ένα μικρό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την πάπρικα και το μπούκοβο. Ανακατεύουμε, αφήνουμε να αφρίσει για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Απλώνουμε το γιαούρτι σε ένα πιάτο, τοποθετούμε από πάνω τα ποσέ αυγά και περιχύνουμε με το ζεστό βούτυρο. Γαρνίρουμε με φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε με ζεστό ψωμί ή πίτες.
Αντί για ποσέ αυγά μπορούμε να φτιάξουμε το πιάτο και με τηγανητά αυγά, μελάτα.