Υλικά
  • 12 cookies του εμπορίου

Για την κρέμα λεμονιού

  • 90 γρ. χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2 αυγά + 2 κρόκους
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 12 γρ. κορν φλάουρ
  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak σε κύβους

Για την κρέμα τυριού

Για τη διακόσμηση

μερικά φυλλαράκια δυόσμου

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το cheesecake λεμόνι στο ποτήρι, πρώτα ετοιμάζουμε την κρέμα λεμονιού. Bάζουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τα αυγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά και ξεκινάμε να ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πήξει η κρέμα. 
  2. Ενσωματώνουμε τα κυβάκια από το βούτυρο Lurpak ανακατεύοντας ζωηρά και τέλος περνάμε την Arla φρέσκο τυρί κρέμα  από σήτα για να γίνει εντελώς βελούδινη. Την αφήνουμε να κρυώσει πριν τη βάλουμε ψυγείο για να τη χρησιμοποιήσουμε όταν έρθει η ώρα.
  3. Για την κρέμα τυριού χτυπάμε στο μίξερ την Arla κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη να γίνει σαντιγί, προσθέτουμε το Arla φρέσκο τυρί κρέμα, το ξύσμα του λεμονιού και το λιμοντσέλο και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Το μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  4. Βάζουμε τα cookies σε σακούλα και τα χτυπάμε στο τραπέζι να γίνουν κομματάκια. Παίρνουμε 5 χαμηλά ποτήρια και μοιράζουμε μέσα τα μισά σπασμένα cookies. 
  5. Από πάνω μοιράζουμε λίγη κρέμα τυριού, λίγη κρέμα λεμονιού, μετά τα υπόλοιπα σπασμένα μπισκότα και μια τελευταία στρώση τυριού.  
  6. Τελειώνουμε με μια γενναία κουταλιά κρέμας λεμονιού και αφήνουμε τα ποτήρια στο ψυγείο ή τα σερβίρουμε αμέσως, προσθέτοντας σε κάθε ποτήρι κορφούλες δυόσμου. 

Όση κρέμα λεμονιού περισσέψει τη διατηρούμε στο ψυγείο για μία εβδομάδα, κλεισμένη σε γυάλινο βαζάκι.