Υλικά
  • 1,5-2 κιλά αρνί ξεκοκαλισμένο και ανοιγμένο για ρολό (σπάλα ή μπούτι) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ κ.σ. ρίγανη ξερή
  • 1 κ.σ. δενδρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα 
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι 
  • 250 ml κρασί λευκό
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • σπάγκο μαγειρικής

Αγιωργίτικο με έντονο αρωματικό χαρακτήρα κόκκινων φρούτων, γλυκών μπαχαρικών και δρυός, μαλακές ταννίνες και μακρά διάρκεια. Η πρόταση του WSPC: Terra Leone Ammos Reserve Κτήμα Παλυβού

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το αρνί ρολό στον φούρνο με μυρωδικά, σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη μισή ποσότητα σκόρδου με τα μυρωδικά, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε την άλλη μισή ποσότητα σκόρδου, τη μουστάρδα, το χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο, αλάτι & πιπέρι.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  3. Απλώνουμε το αρνί σε επιφάνεια εργασίας με το εσωτερικό προς τα πάνω. Αλείφουμε παντού (και από τις δύο πλευρές) με το μείγμα του ελαιόλαδου.  
  4. Απλώνουμε το μείγμα με τα μυρωδικά σε όλη την ανοιχτή πλευρά του κρέατος και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό. Το δένουμε με σπάγκο σε διάφορα σημεία για να κρατήσει το σχήμα.
  5. Βάζουμε το ρολό σε ταψί. Προσθέτουμε στο ταψί το κρασί και περιχύνουμε το ρολό με το μείγμα ελαιόλαδου που περίσσεψε. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 2 ώρες.
  6. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε να ψήνουμε ακόμα 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει εξωτερικά.
  7. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί 10-15 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Το συγκεκριμένο αρνί είναι υπέροχο και κρύο σε σάντουιτς.