Το αρνάκι ψήνεται αργά, τυλιγμένο προσεκτικά στο χαρτί, ώστε να «κλειδωθούν» μέσα όλα τα αρώματα από το σκόρδο και τα μπαχαρικά.

Υλικά
  • 2 κιλά αρνί ή κατσίκι, μπούτι και χεράκι
  • 1 πορτοκάλι ή λεμόνι κομμένο στα 2, με τη φλούδα
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Syrah με πλούσια αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων, νότες μαύρου πιπεριού και καπνού. Απολαυστικό στο στόμα με μακριά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Syrah Domaine Migas

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το αρνί στη λαδόκολλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Παίρνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, που να τυλίγει πολύ καλά το κρέας και το στρώνουμε σε ταψί που θα το χωρά ίσα-ίσα.
  3. Τοποθετούμε το κρέας πάνω στο χαρτί και το αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα - το αρνάκι θέλει μπόλικο αλάτι και πιπέρι.
  4. Σε διαφορετικά σημεία του ψαχνού χαράζουμε εγκοπές με μαχαίρι και μπήγουμε 1 σκόρδο σε κάθε τομή.
  5. Μοιράζουμε στην επιφάνεια του κρέατος το κομμάτια του βουτύρου, προσθέτουμε το πορτοκάλι ή το λεμόνι όπως είναι, κομμένο σε μισά, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το μείγμα μπαχαρικών και επιπλέον αλατοπίπερο.
  6. Τυλίγουμε καλά σε σφιχτό πακέτο.
  7. Καλύπτουμε το πακέτο με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 3 ώρες.
  8. Στη συνέχεια ανοίγουμε το πακέτο κάνοντας σχισμή στο αλουμινόχαρτο και το χαρτί ψησίματος και αφήνουμε το κρέας να ροδίσει πολύ καλά. Θα χρειαστούν άλλα 45 λεπτά.

Οι χρόνοι είναι ενδεικτικοί - υπολογίζουμε 1 ώρα για κάθε κιλό κρέας + 1 επιπλέον ώρα. Θα το δοκιμάσουμε αν είναι έτοιμο τρυπώντας με μαχαίρι.