Υλικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.γ. βαλσαμικό ξίδι
- 1 κ.γ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το ντιπ με πελτέ ντομάτας, γιαούρτι και αρωματικά ζεσταίνουμε σε μικρό τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας.
- Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
- Μεταφέρουμε τον πελτέ σε μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξίδι, το μέλι, το σκόρδο και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά, κατά προτίμηση με σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
- Για το σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγη τριμμένη φέτα, φρέσκο μαϊντανό ή βασιλικό και λίγη επιπλέον πάπρικα.
- Για πιο πικάντικο αποτέλεσμα, προσθέτουμε ½ κ.γ. μπούκοβο.
- Μπορούμε να διατηρήσουμε το ντιπ στο ψυγείο για 2-3μέρες.