Το κουνουπίδι είναι από τα πιο πολύτιμα χειμωνιάτικα λαχανικά κι όμως για χρόνια έμενε αδικημένο. Σήμερα επιστρέφει δυναμικά στη μαγειρική, όχι μόνο γιατί είναι στην εποχή του, αλλά και γιατί αποτελεί μια πραγματική διατροφική «δύναμη».

Πλούσιο σε βιταμίνη C, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, υποστηρίζει το ανοσοποιητικό, ευνοεί την καλή πέψη και συμβάλλει στη γενικότερη ευεξία - όλα αυτά με ελάχιστες θερμίδες.

Είναι επίσης απίστευτα ευέλικτο: ψήνεται, βράζεται, γίνεται πουρές, μεταμορφώνεται σε ρύζι, τραγανές μπουκιές, μπαίνει σε σούπες, σε σαλάτες, ακόμη και comfort πιάτα. Με τη γλυκιά του γεύση, ταιριάζει σε απείρως περισσότερες συνταγές απ’ όσες φαντάζεται κανείς.

Τώρα που βρίσκεται στο απόλυτο peak της φρεσκάδας και της νοστιμιάς του, είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να το βάλεις με μεγαλύτερη συχνότητα στο τραπέζι σου. Δοκίμασε νέους τρόπους, ανακάλυψε γεύσεις και απόλαυσε όσα έχει να προσφέρει αυτό το ταπεινό, αλλά εντυπωσιακό λαχανικό.