Υλικά
- 1 λάχανο μικρό
- 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- λίγο ελαιόλαδο
- 200γρ. μοτσαρέλα χοντροτριμμένη ή άλλο τυρί της επιλογής μας
Ροζέ, Syrah και Aglianico με αρώματα φράουλας, κερασιού και δαμάσκηνου, με ένταση και αναζωογονητική οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Estella Kitrvs Vineyard Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα ψητά steaks λάχανου με τυρί προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Κόβουμε το λάχανο σε κάθετες φέτες, πάχους περίπου 1,5 δαχτύλου και μετά κόβουμε την κάθε φέτα στη μέση ή στα 4.
- Στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αραδιάζουμε πάνω τα κομμάτια του λάχανου. Αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με σκόνη σκόρδου, πάπρικα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, ξεσκεπάζουμε το λάχανο, πασπαλίζουμε με τυρί και επιστρέφουμε το ταψί στον φούρνο.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη και ύστερα σερβίρουμε το λάχανο χλιαρό, σαν ορεκτικό ή σαν ζεστή σαλάτα. Είναι και τέλειο συνοδευτικό για ψητά κρέατα.
Ιωάννα Σταμούλου