Υλικά
  • 250 γρ. ζυμαρικά κοντά της επιλογής σας (κοφτό, πένες, κλπ)
  • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό ή λάδι
  • 2 αυγά βραστά, ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι σε ροδελίτσες
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι καλά στραγγισμένο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Βlend Sauvignon Blanc και Ασύρτικου με αρώματα από εσπεριδοειδή και τροπικά φρούτα και υψηλή οξύτητα που προσφέρει φρεσκάδα. Η πρόταση του WSPC: Techni Alipias White Wine Art Estate
 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την κρύα σαλάτα ζυμαρικών με τόνο, πρώτα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει μέχρι να μαγειρευτούν αλ ντέντε και τα στραγγίζουμε. Τα μεταφέρουμε σε μεγάλη σαλατιέρα.
  2. Μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα βρασμένα αυγά, τα κρεμμυδάκια και το σέλερι.
  3. Αναμειγνύουμε μέσα σε ένα μικρό μπολ την μαγιονέζα με το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και τη μουστάρδα.
  4. Προσθέτουμε στο μπολ με τα ζυμαρικά τον τόνο καλά στραγγισμένο, το καλαμπόκι, τα αυγά, τα κρεμμυδάκια, το σέλερι, το μείγμα της μαγιονέζας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  5. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό. 

Αν θέλουμε να δώσουμε στη μακαρονοσαλάτα μας μεσογειακό χαρακτήρα μπορούμε να της προσθέσουμε λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη, κάππαρη κι ελιές.