Υλικά
- 250 γρ. ζυμαρικά κοντά της επιλογής σας (κοφτό, πένες, κλπ)
- 1 κονσέρβα τόνο σε νερό ή λάδι
- 2 αυγά βραστά, ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 2 κλωνάρια σέλερι σε ροδελίτσες
- 100 γρ. μαγιονέζα
- 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι καλά στραγγισμένο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Βlend Sauvignon Blanc και Ασύρτικου με αρώματα από εσπεριδοειδή και τροπικά φρούτα και υψηλή οξύτητα που προσφέρει φρεσκάδα. Η πρόταση του WSPC: Techni Alipias White Wine Art Estate
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την κρύα σαλάτα ζυμαρικών με τόνο, πρώτα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει μέχρι να μαγειρευτούν αλ ντέντε και τα στραγγίζουμε. Τα μεταφέρουμε σε μεγάλη σαλατιέρα.
- Μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα βρασμένα αυγά, τα κρεμμυδάκια και το σέλερι.
- Αναμειγνύουμε μέσα σε ένα μικρό μπολ την μαγιονέζα με το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και τη μουστάρδα.
- Προσθέτουμε στο μπολ με τα ζυμαρικά τον τόνο καλά στραγγισμένο, το καλαμπόκι, τα αυγά, τα κρεμμυδάκια, το σέλερι, το μείγμα της μαγιονέζας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αν θέλουμε να δώσουμε στη μακαρονοσαλάτα μας μεσογειακό χαρακτήρα μπορούμε να της προσθέσουμε λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη, κάππαρη κι ελιές.