Υλικά
  • 10 κοπανάκια κοτόπουλου
  • 10 φτερούγες κοτόπουλου, κομμένες στη μέση
  • 500 γρ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • ½ κ.γ. σκόρδο σε  σκόνη

Για το πανάρισμα

  • 2 αυγά
  • 1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. ρίγανη ξερή ή θυμάρι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το τηγάνισμα

  • ηλιέλαιο 

Για το σερβίρισμα

  • bbq sauce, sauce μουστάρδας ή άλλη της επιλογής μας

Ροζέ Blend των ποικιλιών Merlot και Cabernet Franc με κομψά αρώματα φράουλας, γκρέιπφρουτ και κερασιού, πλούσιο σώμα, κρεμώδη υφή και ισορροπημένη οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Liberte Day 14 Jima Winery

 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το τηγανητό κοτόπουλο πανέ ανακατεύουμε αποβραδίς το γιαούρτι με το μείγμα των μπαχαρικών και το ξερό σκόρδο σε λεκανίτσα και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Ανακατεύουμε να σκεπαστούν παντού με το μείγμα και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη.
  2. Την άλλη μέρα ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το κύμινο την πάπρικα και τη ρίγανη.
  3. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά και τα αλατοπιπερώνουμε.
  4. Σε τρίτο μπολ ρίχνουμε τη φρυγανιά. Αν θέλουμε την αρωματίζουμε με πάπρικα και ρίγανη.
  5. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά και τα αφήνουμε σκεπασμένα στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα του τηγανίσματος.
  6. Ζεσταίνουμε άφθονο ηλιέλαιο σε σοτέζα ή γουόκ και ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε δόσεις, λίγα κάθε φορά ώστε να υπάρχει χώρος ανάμεσά τους και να μπορέσουν να ροδίσουν όμορφα από όλες τις πλευρές. Όταν ροδίσουν από τη μια τα γυρίζουμε να πάρουν χρώμα και από την άλλη.
  7. Τα βγάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από τα περιττά λάδια και τα σερβίρουμε ζεστά. Συνοδεύουμε με bbq sauce ή κάποια άλλη και γαρνιτούρα της επιλογής μας.  
  • Αντί για κοπανάκια και φτερούγες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 800 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες.
  • Αντί για φρυγανιά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξερό μπαγιάτικο ψωμί που θα κόψουμε σε μπουκιές και θα κάνουμε ψίχουλα στον επεξεργαστή τροφίμων.  
  • Αν θέλουμε μπορούμε να αποφύγουμε το τηγάνισμα. Απλώς στρώνουμε τα παναρισμένα κομμάτια του κοτόπουλου σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε στους 180°C στον αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα από πάνω. Ύστερα τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγο ακόμη, μέχρι να πάρουν κι από εκεί χρώμα.