
Υλικά
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
- 400 γρ. ζωμό λαχανικών ή νερό
- 600 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
- ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- χυμό + ξύσμα από 2 λεμόνια μέτρια
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ένα ροζέ Μοσχοφίλερο. Η πρόταση του WSPC: Ιέρεια Ροζέ - Μποσινάκη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τον λαδερό αρακά ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλα και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, αλάτι και σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τα καρότα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Ρίχνουμε τον ζωμό ή το νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον αρακά, τον μισό άνηθο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 -15 λεπτά, μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν και το φαγητό να μελώσει.
- Κλείνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε χυμό και ξύσμα λεμονιού, το υπόλοιπο λάδι και τον άνηθο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε με φέτα.
Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και πατάτες, κομμένες σε μεσαία κομμάτια, μαζί με το ζωμό.