
Υλικά
- 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 1,5 lt νερό ή ζωμός από ψάρι
- 2 φύλλα λάιμ ή λεμονόχορτο
- 1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο φρέσκο
- 2-3 φρέσκες πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
- 3-4 μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φύλλο κόλιανδρου
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο φύλλο βασιλικού (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. σάλτσα ψαριού
- 2 κ.σ. χυμός λάιμ
- 1 κ.σ. πάστα τσίλι (προαιρετικά, για πιο έντονη γεύση)
- 200 ml γάλα καρύδας (προαιρετικά, για πιο κρεμώδη υφή)
- ¼ κ.γ. αλάτι
Λευκό Κρασί, Gewurztraminer με σύνθετο αρωματικό χαρακτήρα εξωτικών φρούτων, άνθεων και τριαντάφυλλου. Η πρόταση του WSPC: Μελισσόπετρα Κτήμα Τσέλεπου
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την πικάντικη ταϊλανδέζικη σούπα με γαρίδες, πρώτα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό ή το ζωμό μαζί με τα φύλλα λάιμ ή το λεμονόχορτο. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Προσθέτουμε το τριμμένο τζίντζερ, τις πιπεριές τσίλι και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσουν για 5-7 λεπτά ώστε να βγάλουν τα αρώματα τους.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ. Προσθέτουμε τη σάλτσα ψαριού, το χυμό λάιμ και τη γάλα καρύδας (αν χρησιμοποιούμε). Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για άλλα 2 λεπτά.
- Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, προσθέτοντας φρέσκο κόλιανδρο και βασιλικό για άρωμα και γεύση.
Συνοδεύουμε με φρέσκο ρύζι ατμού και τηγανητά spring rolls.