Υλικά
  • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 1,5 lt νερό ή ζωμός από ψάρι
  • 2 φύλλα λάιμ ή λεμονόχορτο
  • 1 κ.γ.  τζίντζερ τριμμένο φρέσκο
  • 2-3 φρέσκες πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 3-4 μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φύλλο κόλιανδρου
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο φύλλο βασιλικού (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. σάλτσα ψαριού
  • 2 κ.σ. χυμός λάιμ
  • 1 κ.σ. πάστα τσίλι (προαιρετικά, για πιο έντονη γεύση)
  • 200 ml γάλα καρύδας (προαιρετικά, για πιο κρεμώδη υφή)
  • ¼ κ.γ. αλάτι

Λευκό Κρασί, Gewurztraminer με σύνθετο αρωματικό χαρακτήρα εξωτικών φρούτων, άνθεων και τριαντάφυλλου. Η πρόταση του WSPC: Μελισσόπετρα Κτήμα Τσέλεπου

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την πικάντικη ταϊλανδέζικη σούπα με γαρίδες, πρώτα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό ή το ζωμό μαζί με τα φύλλα λάιμ ή το λεμονόχορτο. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση.
  2. Προσθέτουμε το τριμμένο τζίντζερ, τις πιπεριές τσίλι και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσουν για 5-7 λεπτά ώστε να βγάλουν τα αρώματα τους.
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ. Προσθέτουμε τη σάλτσα ψαριού, το χυμό λάιμ και τη γάλα καρύδας (αν χρησιμοποιούμε). Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για άλλα 2 λεπτά.
  4. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, προσθέτοντας φρέσκο κόλιανδρο και βασιλικό για άρωμα και γεύση.

Συνοδεύουμε με φρέσκο ρύζι ατμού και τηγανητά spring rolls.