Υλικά

Για το βούτυρο με μαύρο σκόρδο

  • 100 γρ. βούτυρο ανάλατο, μαλακό
  • 8 σκελίδες μαύρο σκόρδο
  • ½ κ.γ. αλάτι

Για τα ζυμαρικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 120 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 60 γρ. από το βούτυρο με μαύρο σκόρδο
  • 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • παρμεζάνα τριμμένη
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος

Chardonnay με έντονα αρώματα ώριμου ροδάκινου, βερίκοκου, μελιού, βανίλιας και βουτύρου, με δροσιστική οξύτητα και λιπαρή αίσθηση. Η πρόταση του WSPC: Μαρμαριάς - Κτήμα Τσέλεπου

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)

Πρώτα φτιάχνουμε το βούτυρο 

  1. Για τα ζυμαρικά με μανιτάρια και βούτυρο μαύρου σκόρδου βάζουμε το βούτυρο, το μαύρο σκόρδο και το αλάτι σε μπλέντερ και πολτοποιούμε.
  2. Μεταφέρουμε σε ένα σκεύος με καπάκι και βάζουμε το βούτυρο στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ώστε να αναδειχθεί πιο πολύ η γεύση του.

Για τα ζυμαρικά

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε ½ φλ. από το νερό τους.
  2. Στο μεταξύ, σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
  3. Βάζουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τα μανιτάρια, προσθέτουμε με 60 γρ. από το βούτυρο με μαύρο σκόρδο που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε καλά.
  4. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την παρμεζάνα και λίγο από το νερό που κρατήσαμε, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη σάλτσα.
  5. Δοκιμάζουμε, προσθέτουμε αλάτι ή πιπέρι αν χρειάζεται και σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα πασπαλίζοντας με επιπλέον παρμεζάνα και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Όσο βούτυρο μείνει το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι και 1 εβδομάδα ή στην κατάψυξη για 6 μήνες. Μπορούμε να το προσθέσουμε σε ψητά λαχανικά, ψάρι ή κοτόπουλο.
  • Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στη συνταγή και ½ μέτριο μπρόκολο, χωρισμένο σε μικρά μπουκέτα, που θα το βάλουμε να σοταριστεί μαζί με τα μανιτάρια.