Υλικά
- 3 πατάτες μεγάλες
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα τραγανά τσιπς πατάτας καθαρίζουμε τις πατάτες; και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες, ιδανικά με μαντολίνο.
- Τις βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό και τις μουλιάζουμε για 15 λεπτά.
- Στη συνέχεια τις σουρώνουμε και τις στεγνώνουμε πολύ καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους; 180 °C.
- Ανακατεύουμε τα τσιπς με το λάδι, τα αλατίζουμε και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά, γυρνώντας τα στα μισά.
- Για ακόμα πιο τραγανά τσιπς, προσθέτουμε στο νερό που θα μουλιάσουν 1 κ.γ. ξύδι.
- Μόλις βγάλουμε τα τσιπς από τον φούρνο, και όσο είναι ακόμα είναι πολύ ζεστά, μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με λίγο ανθό αλατιού.
Αμαρυλλίς Τσέγκου