Υλικά
  • 3 πατάτες μεγάλες
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα τραγανά τσιπς πατάτας καθαρίζουμε τις πατάτες; και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες, ιδανικά με μαντολίνο.
  2. Τις βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό και τις μουλιάζουμε για 15 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια τις σουρώνουμε και τις στεγνώνουμε πολύ καλά.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους; 180 °C.
  5. Ανακατεύουμε τα τσιπς με το λάδι, τα αλατίζουμε και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά, γυρνώντας τα στα μισά.
  • Για ακόμα πιο τραγανά τσιπς, προσθέτουμε στο νερό που θα μουλιάσουν 1 κ.γ. ξύδι.
  • Μόλις βγάλουμε τα τσιπς από τον φούρνο, και όσο είναι ακόμα είναι πολύ ζεστά, μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με λίγο ανθό αλατιού.