
Υλικά
- 8 ντομάτες, ώριμες
- 240 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μηλόξυδο
- 2 αυγά, βρασμένα καλά
- 4-6 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, μόνο η ψίχα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ένα κόκκινο Tempranillo από την Ισπανία με διακριτική παρουσία βαρελιού, αρώματα φρέσκων φρούτων, απαλές τανίνες και έντονο γευστικό χαρακτήρα. Η πρότασή μας:
Altos Ibericos - M. Torres
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Χαράσουμε τις ντομάτες σταυρωτά από την κάτω μεριά και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με βραστό νερό για 30-60 δευτερόλεπτα. Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις βάζουμε αμέσως σε μπολ με παγωμένο νερό να κρυώσουν για λίγο. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε.
- Βάζουμε τις αποφλοιωμένες ντομάτες στο μπλέντερ και τις πολτοποιούμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, ένα βραστό αυγό και χτυπάμε πολύ καλά, για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Στο τέλος προσθέτουμε σταδιακά την ψίχα από τις φέτες του ψωμιού (ίσως δε χρειαστεί να τις προσθέσουμε όλες) μέχρι να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή το μείγμα μας. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε αν χρειάζεται.
- Κρυώνουμε καλά τη σούπα στο ψυγείο και σερβίρουμε σε κάθε πιάτο με μικρά κομματάκια από βραστό αυγό.