Υλικά
- 4 ντομάτες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 πατάτες
- 200 γρ. τυρί κρέμα κατσικίσιο
- 2 κλωνάρια δυόσμο φρέσκο
- 1 κ.γ θυμάρι φρέσκο
- 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
- 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την ντοματόσουπα με φρέσκα βότανα, πρώτα βράζουμε τις πατάτες.
- Μόλις βράσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια τις πολτοποιούμε και προσθέτουμε 6 φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα και λίγο ελαιόλαδο. Έπειτα τις αφήνουμε στην άκρη.
- Στη συνέχεια τρίβουμε τις ντομάτες και τις τοποθετούμε σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτουμε μια κούπα νερό και σιγοβράζουμε. Όταν αρχίσει η πρώτη βράση προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε το ζωμό ντομάτας με τα κλωνάρια δεντρολίβανου και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε το ζωμό ντομάτας μαζί με μια κουταλιά της σούπας σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε μια κουταλιά κατσικίσιο τυρί και πασπαλίζουμε με φύλλα θυμαριού.
- Σερβίρουμε με πιπέρι φρεσκοτριμμένο και φρέσκα φύλλα δυόσμου.