Υλικά
  • 4 ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό  
  • 2 πατάτες
  • 200 γρ. τυρί κρέμα κατσικίσιο
  • 2 κλωνάρια δυόσμο φρέσκο
  • 1 κ.γ θυμάρι φρέσκο
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο 
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την ντοματόσουπα με φρέσκα βότανα, πρώτα βράζουμε τις πατάτες.
  2. Μόλις βράσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια τις πολτοποιούμε και προσθέτουμε 6 φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα και λίγο ελαιόλαδο. Έπειτα τις αφήνουμε στην άκρη.
  3. Στη συνέχεια τρίβουμε τις ντομάτες και τις τοποθετούμε σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτουμε μια κούπα νερό και σιγοβράζουμε. Όταν αρχίσει η πρώτη βράση προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε το ζωμό ντομάτας με τα κλωνάρια δεντρολίβανου και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
  4. Σερβίρουμε το ζωμό ντομάτας μαζί με μια κουταλιά της σούπας σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε μια κουταλιά κατσικίσιο τυρί και πασπαλίζουμε με φύλλα θυμαριού.
  5. Σερβίρουμε με πιπέρι φρεσκοτριμμένο και φρέσκα φύλλα δυόσμου.