Υλικά
  • 500 γρ. γλυκοπατάτες, πλυμένες καλά και κομμένες σε κύβους
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο, κομμένο σε φέτες
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)

Για το σερβίρισμα 

  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • μαϊντανό φρέσκο ή κόλιανδρο ψιλοκομμένο  

Λευκό Κρασί! Viognier με αρώματα εσπεριδοειδών και περγαμόντου, πλούσιο, ισορροπημένο και με μακρά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: La Combe Pilate Chapoutier

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη σούπα με γλυκοπατάτα, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες, το καρότο, τον ζωμό (ή το νερό), αλάτι, πιπέρι και κύμινο (αν το χρησιμοποιούμε).
  3. Φέρνουμε σε βρασμό και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  4. Χρησιμοποιώντας ένα ραβδομπλέντερ (ή μπλέντερ), πολτοποιούμε τη σούπα μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να αποκτήσει λεία και κρεμώδη υφή.
  5. Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ και προσθέτουμε από πάνω κρέμα γάλακτος και λίγο φρέσκο μαϊντανό ή κόλιανδρο.
  • Για πιο πλούσια γεύση, μπορείς να προσθέσεις μια κ.σ. τυρί κρέμα ή βούτυρο όταν πολτοποιείς τη σούπα.
  • Αν θες πιο έντονη γεύση, πρόσθεσε και λίγη τριμμένη πάπρικα ή τζίντζερ κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.