Υλικά
- 500 γρ. γλυκοπατάτες, πλυμένες καλά και κομμένες σε κύβους
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 καρότο, κομμένο σε φέτες
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)
Για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- μαϊντανό φρέσκο ή κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Λευκό Κρασί! Viognier με αρώματα εσπεριδοειδών και περγαμόντου, πλούσιο, ισορροπημένο και με μακρά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: La Combe Pilate Chapoutier
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη σούπα με γλυκοπατάτα, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες, το καρότο, τον ζωμό (ή το νερό), αλάτι, πιπέρι και κύμινο (αν το χρησιμοποιούμε).
- Φέρνουμε σε βρασμό και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Χρησιμοποιώντας ένα ραβδομπλέντερ (ή μπλέντερ), πολτοποιούμε τη σούπα μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να αποκτήσει λεία και κρεμώδη υφή.
- Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ και προσθέτουμε από πάνω κρέμα γάλακτος και λίγο φρέσκο μαϊντανό ή κόλιανδρο.
- Για πιο πλούσια γεύση, μπορείς να προσθέσεις μια κ.σ. τυρί κρέμα ή βούτυρο όταν πολτοποιείς τη σούπα.
- Αν θες πιο έντονη γεύση, πρόσθεσε και λίγη τριμμένη πάπρικα ή τζίντζερ κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.