Υλικά

Για τα σνίτσελ 

  • 4 μερίδες χοιρινό κατάλληλο για σνίτσελ
  • 4-5 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 150 γρ. ψίχουλα ψωμιού φρυγανισμένα, αλεσμένα 
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τις πατάτες

  • 500 γρ. πατάτες baby, με τη φλούδα τους
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου 
  • 1 κ.γ. κόκκους πιπέρι μαύρο 
  • ½ κ.γ. αλάτι θαλασσινό

Για το σερβίρισμα

  • φέτες λεμονιού
  • φύλλα μαϊντανού

Pinot Noir από τη Νεμέα που συνδυάζει φινέτσα και αρωματική ένταση, φρουτώδη χαρακτήρα και πικάντικες νότες. Η πρόταση του WSPC: Pinot Noir - Κτήμα Παπαϊωάννου

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)

Για τις πατάτες

  1. Για το σνίτσελ φούρνου με ψητές πατάτες ξεκινάμε φτιάχνοντας τις πατάτες. Τις πλένουμε σχολαστικά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τους για 10 λεπτά σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό.
  2. Τις στραγγίζουμε, τις βάζουμε σε ένα στενό ταψί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  3. Στο γουδί πολτοποιούμε τους κόκκους του πιπεριού, τον κόλιανδρο, το αλάτι και το σκόρδο και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ στο οποίο προσθέτουμε το θυμάρι και το ελαιόλαδο. Με αυτό το μείγμα περιχύνουμε τις ζεστές πατάτες και τις ψήνουμε στον φούρνο για 35 λεπτά.

Για τα σνίτσελ

  1. Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι και αλατοπιπερώνουμε, ενώ σε άλλο πιάτο βάζουμε τα ψίχουλα του ψωμιού. Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο όπου θα χωράνε τα σνίτσελ.
  2. Βουτάμε κάθε σνίτσελ στο αλεύρι, το τινάζουμε ελαφρά να φύγει το περιττό αλεύρι, μετά βουτάμε στο αυγό και τέλος πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
  3. Αν επιλέξουμε να ψήσουμε τα σνίτσελ στον φούρνο τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Μόλις βγάλουμε τις πατάτες από τον φούρνο τα ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180°C.
  4. Σερβίρουμε τα σνίτσελ με τις ζεστές πατάτες και γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και φύλλα μαϊντανού.
  • Αν επιλέξουμε να τηγανίσουμε τα σνίτσελ, ζεσταίνουμε ελαφρύ ελαιόλαδο και τηγανίζουμε μέχρι να αποκτήσουν βαθύ χρυσαφένιο χρώμα από κάθε πλευρά.
  • Μπορούμε να παραλείψουμε τα αυγά και να αλείψουμε τα σνίτσελ με ένα μείγμα που θα ετοιμάσουμε με 100 γρ. γιαούρτι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. μουστάρδα. Ακολουθούμε όλα τα άλλα βήματα κανονικά.
  • Εκτός από χοιρινό σνίτσελ μπορούμε να δοκιμάσουμε σνίτσελ από κοτόπουλο ή μοσχάρι.