
Υλικά
Για τη ζύμη
- 350 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. ζάχαρη
- 7 αυγά
- 450 γρ. αλεύρι
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 3 κ.σ. κακάο
- 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 2 μεγάλα βάζα βύσσινα
Για την κρέμα
- 500 ml γάλα
- 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου
- 1 βανίλια
- 225 γρ. βούτυρο, φρέσκο ή μαργαρίνη
Για το γλάσο
- 150 γρ. λάδι καρύδας
- 9 κ.σ. κακάο
- 12 κ.σ. καφέ έσπρεσο, εκχυλισμένο
- 600 γρ. ζάχαρη άχνη
Blend Μαυροδάφνης (55%) και Μαύρης Κορινθιακής Σταφίδας (45%), με αρώματα σοκολάτας, φουντουκιού, δαμάσκηνου και καραμέλας, πλούσια γεύση και μακρά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Χόρταις Κτήμα Μερκούρη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το Κύμα του Δούναβη, το γερμανικό Donauwelle, ξεκινάμε αρχικά με τη ζύμη. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ώσπου να αφρίσουν. Ρίχνουμε έπειτα ένα-ένα τα αυγά.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε σιγά σιγά με το μείγμα των αυγών.
- Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε ταψί φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Στο άλλο μισό μείγμα, ρίχνουμε το κακάο και τη ζάχαρη άχνη. Το μοιράζουμε με κουτάλι πάνω στη βάση της ζύμης στο ταψί.
- Σουρώνουμε πολύ καλά τα βύσσινα και τα μοιράζουμε πάνω από το μείγμα.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 175°C.
Για την κρέμα
- Φτιάχνουμε την κρέμα με το άνθος αραβοσίτου, ακριβώς όπως αναγράφουν οι οδηγίες στο φακελάκι, συμπληρώνοντας επιπλέον μόνο την βανίλια.
- Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ανακατεύοντας συχνά, ώστε να μη δημιουργηθεί πέτσα από πάνω.
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη βανίλια και ανακατεύουμε με την κρύα κρέμα.
- Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση του γλυκού που έχει κρυώσει.
Φτιάχνουμε το γλάσο
- Λιώνουμε το λάδι καρύδας και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το κακάο και κοσκινίζουμε σε ένα σκεύος.
- Ρίχνουμε τον καφέ. Ανακατεύουμε, ρίχνοντας και το λάδι καρύδας
- Απλώνουμε το γλάσο πάνω από το γλυκό και το αφήνουμε να κρυώσει.