
Υλικά
- 2 φλ. ρύζι
- 4 φλ. ζωμό λαχανικών
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα
- ½ κ.γ. μπούκοβο καυτερό
- 1/3 φλ. φρούτα αποξηραμένα, λεπτοκομμένα
- 1/3 φλ. αμύγδαλο φιλέ, καβουρδισμένο
- 1½ κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1½ κ.σ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
- χυμό + ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 στήθη κοτόπουλου μαγειρεμένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ένας συνδυασμός Ασύρτικου και Κυδωνίτσας με σύνθετα αρώματα, πλούσια δομή και δροσιστική οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Διάλογος Λευκό - Κτήμα Δύο Ύψη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την πικάντικη ρυζοσαλάτα με κοτόπουλο που περίσσεψε βάζουμε το ρύζι σε ψιλό σουρωτήρι και το ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμε νερό μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό.
- Το στραγγίζουμε καλά και το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τον ζωμό λαχανικών.
- Αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά και αμέσως χαμηλώνουμε αρκετά τη θερμοκρασία. Σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
- Μεταφέρουμε το ρύζι σε ένα μεγάλο μπολ ή πιάτο σερβιρίσματος και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τα κρεμμυδάκια και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
- Τα προσθέτουμε στο ρύζι, μαζί με το κοτόπουλο, τα αποξηραμένα φρούτα και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε άλλη μια φορά και αν χρειαστεί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρουμε τη ρυζοσαλάτα ζεστή, ή σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αντί για άνηθο και εστραγκόν, μπορούμε να βάλουμε όποιο φρέσκο μυρωδικό θέλουμε (π.χ. μαϊντανό, βασιλικό, δυόσμο).
- Μπορούμε να προσθέσουμε και κατεψυγμένα λαχανικά (όπως αρακά και καλαμπόκι). Θα τα προσθέσουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι τα τελευταία 5 λεπτά του βρασμού.