Υλικά
  • 2 φλ. ρύζι
  • 4 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα
  • ½ κ.γ. μπούκοβο καυτερό
  • 1/3 φλ. φρούτα αποξηραμένα, λεπτοκομμένα
  • 1/3 φλ. αμύγδαλο φιλέ, καβουρδισμένο
  • 1½ κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1½ κ.σ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
  • χυμό + ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 στήθη κοτόπουλου μαγειρεμένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ένας συνδυασμός Ασύρτικου και Κυδωνίτσας με σύνθετα αρώματα, πλούσια δομή και δροσιστική οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Διάλογος Λευκό - Κτήμα Δύο Ύψη

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την πικάντικη ρυζοσαλάτα με κοτόπουλο που περίσσεψε βάζουμε το ρύζι σε ψιλό σουρωτήρι και το ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμε νερό μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό.
  2. Το στραγγίζουμε καλά και το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τον ζωμό λαχανικών.
  3. Αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά και αμέσως χαμηλώνουμε αρκετά τη θερμοκρασία. Σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
  4. Μεταφέρουμε το ρύζι σε ένα μεγάλο μπολ ή πιάτο σερβιρίσματος και το αφήνουμε στην άκρη.
  5. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τα κρεμμυδάκια και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  6. Τα προσθέτουμε στο ρύζι, μαζί με το κοτόπουλο, τα αποξηραμένα φρούτα και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και αλατοπιπερώνουμε. 
  7. Ανακατεύουμε άλλη μια φορά και αν χρειαστεί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  8. Σερβίρουμε τη ρυζοσαλάτα ζεστή, ή σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Αντί για άνηθο και εστραγκόν, μπορούμε να βάλουμε όποιο φρέσκο μυρωδικό θέλουμε (π.χ. μαϊντανό, βασιλικό, δυόσμο).
  • Μπορούμε να προσθέσουμε και κατεψυγμένα λαχανικά (όπως αρακά και καλαμπόκι). Θα τα προσθέσουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι τα τελευταία 5 λεπτά του βρασμού.