
Υλικά
- 300 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 160 γρ. τόνο, σε νερό (1 κονσέρβα, στραγγισμένη)
- 170 γρ. καλαμπόκι (1 κονσέρβα, στραγγισμένη)
- χυμό + ξύσμα από 1 λεμόνι
- 10-15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 αυγά βραστά, κομμένα σε φέτες
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ένα ροζέ με έντονο χαρακτήρα από τις ποικιλίες Ξινόμαυρο, Μαυρούδι και Λημνιώνα. Η πρόταση του WSPC: Απλά Ροζέ - Oenops Wines
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη ρυζοσαλάτα με τόνο, αυγά και λαχανικά πρώτα ξεπλένουμε και βράζουμε το ρύζι σε άφθονο αλατισμένο νερό για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαγειρευτεί χωρίς να παραβράσει.
- Το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τα ντοματίνια, το καλαμπόκι και τον τόνο.
- Ανακατεύουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο, περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.
- Διακοσμούμε τη σαλάτα με τις φέτες των αυγών, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Αν μας πέφτει βαρύ στο στομάχι το ωμό κρεμμυδάκι, μπορούμε να το περάσουμε από ένα ελαφρό σοτάρισμα, πριν το ανακατέψουμε στη σαλάτα. Επίσης, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ξερό κρεμμύδι.