
Υλικά
- 2 τορτίγιες μεγάλες (καλαμποκιού ή σιταριού)
- 2 αυγά
- 200 γρ. σάλτσα ντομάτας, τύπου κονκασέ
- ½ φλ. φασόλια μαύρα (από κονσέρβα, στραγγισμένα και ξεπλυμένα)
- 1 κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά μικρή, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη ή ψιλοκομμένη
- ¼ φλ. φέτα τριμμένη ή τυρί cottage
- ½ κ.γ. κύμινο
- ⅓ κ.γ. νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
- κόλιανδρο φρέσκο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λημνιώνα με πολύπλοκο φρουτώδη χαρακτήρα κόκκινων φρούτων, ανθών πορτοκαλιάς και βοτάνων, κρεμώδη υφή και ευχάριστη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Snob Monsieur Nicolas Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το μεξικάνικο Huevos Rancheros ζεσταίνουμε σε τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε 3–4 λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε το σκόρδο, το κύμινο και τις νιφάδες τσίλι αν χρησιμοποιήσουμε. Σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζουμε για 6–8 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς και να δέσουν οι γεύσεις.
- Προσθέτουμε τα φασόλια, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, σκουπίζουμε το τηγάνι καλά και τηγανίζουμε τα αυγά σε μέτρια φωτιά. Αλατίζουμε ελαφρώς.
- Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες σε στεγνό τηγάνι για 1–2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν ελαφρώς τραγανές.
- Σε κάθε πιάτο τοποθετούμε μια τορτίγια και από πάνω λίγη σάλτσα, αυγό, τυρί και μυρωδικά.
- Για πιο έντονη γεύση, προσθέτουμε λίγες σταγόνες λάιμ ή ψιλοκομμένη πιπεριά jalapeño στο τέλος.
- Συνοδεύεται ιδανικά με φρέσκο αβοκάντο ή γουακαμόλε.