Υλικά
  • 2 τορτίγιες μεγάλες (καλαμποκιού ή σιταριού)
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας, τύπου κονκασέ
  • ½ φλ. φασόλια μαύρα (από κονσέρβα, στραγγισμένα και ξεπλυμένα)
  • 1 κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά μικρή, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη ή ψιλοκομμένη
  • ¼ φλ. φέτα τριμμένη ή τυρί cottage
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ⅓ κ.γ. νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
  • κόλιανδρο φρέσκο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Λημνιώνα με πολύπλοκο φρουτώδη χαρακτήρα κόκκινων φρούτων, ανθών πορτοκαλιάς και βοτάνων, κρεμώδη υφή και ευχάριστη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Snob Monsieur Nicolas Winery
 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το μεξικάνικο Huevos Rancheros ζεσταίνουμε σε τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε 3–4 λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Ρίχνουμε το σκόρδο, το κύμινο και τις νιφάδες τσίλι αν χρησιμοποιήσουμε. Σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη.
  4. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζουμε για 6–8 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς και να δέσουν οι γεύσεις.
  5. Προσθέτουμε τα φασόλια, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
  6. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, σκουπίζουμε το τηγάνι καλά και τηγανίζουμε τα αυγά σε μέτρια φωτιά. Αλατίζουμε ελαφρώς.
  7. Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες σε στεγνό τηγάνι για 1–2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν ελαφρώς τραγανές.
  8. Σε κάθε πιάτο τοποθετούμε μια τορτίγια και από πάνω λίγη σάλτσα, αυγό, τυρί και μυρωδικά.
  • Για πιο έντονη γεύση, προσθέτουμε λίγες σταγόνες λάιμ ή ψιλοκομμένη πιπεριά jalapeño στο τέλος.
  • Συνοδεύεται ιδανικά με φρέσκο αβοκάντο ή γουακαμόλε