Υλικά

για 1 μεγάλη πίτσα

Για το στήσιμο

  • 8-10 κολοκυθοανθοί, πλυμένοι καλά
  • 1 κολοκυθάκι μικρό, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 8-10 ντοματίνια πορτοκαλί, κομμένα στη μέση
  • 200 γρ. ρικότα
  • 2-3 κ.σ. πέστο βασιλικού
  • 100 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Από την ποικιλία Cortese με αρώματα λευκόσαρκων φρούτων, μεταξένια υφή και επίμονη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Gavi di Gavi Bava

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την πίτσα bianca με κολοκυθοανθούς και κολοκύθι καθαρίζουμε προσεκτικά τους κολοκυθοανθούς και αφαιρούμε τον στήμονα από το εσωτερικό του άνθους.
  2. Ανακατεύουμε τη ρικότα με λίγο αλάτι, πιπέρι και 1 κ.γ. ελαιόλαδο.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C.
  4. Ανοίγουμε τη ζύμη της πίτσας σε λεπτή βάση ή στο πάχος που μας αρέσει πάνω σε ειδικό ταψί ή απλή λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Απλώνουμε μια μικρή ποσότητα πέστο σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και από πάνω απλώνουμε τη ρικότα.
  5. Σκορπίζουμε τα λεπτοκομμένα κολοκυθάκια, τα ντοματίνια και τους κολοκυθοανθούς. Προσθέτουμε και τη μοτσαρέλα κομμένη, αν χρησιμοποιούμε.
  6. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  7. Ψήνουμε στον καυτό φούρνο για 7–10 λεπτά, ανάλογα το φούρνο, μέχρι να ροδίσει η βάση και να λιώσουν τα τυριά.
  8. Βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο και, αν θέλουμε, προσθέτουμε περίπου 1 κ.σ. πέστο βασιλικού από πάνω. Σερβίρουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.