Υλικά
  • 200 γρ. σολομό καπνιστό
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 1 λεμόνι, χυμό + ξύσμα
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 2 ντομάτες λιαστές
  • 2 αγγουράκια τουρσί
  • 1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. σχινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • ψωμί γερμανικού τύπου
  • κράκερς
  • άνηθο

Λευκό, αφρώδες blend των ποικιλιών Chardonnay, Pinot Noir και Meunier με ένταση και αιθέριο χαρακτήρα από λευκά πυρηνόκαρπα φρούτα και διακριτικά αρώματα μπισκότου. Η πρόταση του WSPC: Champagne Le Reserve - Billecart-Salmon

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το ανάλαφρο πατέ με σολομό ψιλοκόβουμε σε πολυκόφτη τον σολομό, την κάπαρη και τα αγγουράκια, χωρίς να τα πολτοποιήσουμε.
  2. Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και το αφρατεύουμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το μείγμα του σολομού, τα μυρωδικά, πιπέρι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
  3. Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι ή λεμόνι.
  4. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι το σερβίρισμα.
  5. Κόβουμε με μικρό, στρογγυλό κουπ πατ το ψωμί ή το κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Σερβίρουμε το πατέ επάνω στο ψωμί και προσθέτουμε κλωναράκια άνηθο για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Εναλλακτικά, το σερβίρουμε σε μπολ, συνοδεύοντας με κράκερ.

Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκο σολομό ψημένο στο φούρνο για 20 λεπτά, τον οποίο ξεψαχνίζουμε όσο είναι ζεστός.