Υλικά

Για το μοσχάρι

  • 800 γρ. μοσχαρίσιο flank steak
  • 80 γρ. κόρν φλάουρ
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 80 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 50 γρ. νερό
  • 120 γρ. ζάχαρη καστανή μαλακή
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 50 γρ. ρίζα τζίντζερ, τριμμένη
  • 3 κ.σ. oyster sauce (προαιρετικά)
  • 4 κ.σ. σησαμέλαιο ή φυτικό λάδι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Για το σερβίρισμα

  • ρύζι μπασμάτι
  • κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • λάιμ

Κόκκινο κρασί, κατά προτίμηση Μαυρούδι, με συμπύκνωση και πολυπλοκότητα αρωμάτων. Η πρόταση του WSPC: Μαυρούδι - Οινοποιείο Γκιρλέμη

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το μοσχάρι Μογγολίας, κόβουμε το φιλέτο σε κάθετες λωρίδες, το βάζουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με πιπέρι και κατόπιν με το κόρν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε να καλυφθεί καλά το κρέας.
  2. Σε δεύτερο μπολ αναμειγνύουμε 1 κ.σ. από το σησαμέλαιο, το νερό, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας και την oyster sauce.
  3. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το υπόλοιπο σησαμέλαιο να ζεσταθεί καλά και σοτάρουμε τα φιλέτα σε 2-3 δόσεις, ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Όταν θωρακιστούν καλά τα φιλέτα τα αφαιρούμε από το τηγάνι.
  4. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα σκόρδα και το τζίντζερ, σοτάρουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το μείγμα της σάλτσας που ετοιμάσαμε.
  5. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά και μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε το μοσχάρι, μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και αποσύρουμε αμέσως.
  6. Συνοδεύουμε το μοσχάρι με ρύζι μπασμάτι, λίγο φρέσκο κόλιανδρο και λάιμ.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα 1 κ.σ. hoisin sauce.
  • Για να κόψουμε ευκολότερα το φιλέτο το αφήνουμε για 15 λεπτά στην κατάψυξη.