Η συγκεκριμένη εκδοχή της αυγοσαλάτας είναι ελαφρώς πιο light, γιατί αντικατέστησα μέρος της μαγιονέζας με στραγγιστό γιαούρτι και πρόσθεσα κάπαρη για υφή και γεύση. Λίγη καπνιστή πάπρικα ταίριαξε άψογα, ενώ η πιπερίτσα τσίλι πρόσθεσε τη σπιρτάδα που ήθελα. 

Αυγοσαλάτα σε σάντουιτς

Αυγοσαλάτα σε σάντουιτς

 

Υλικά

Για την αυγοσαλάτα

  • 3 αυγά βρασμένα, σφικτά
  • 1 κρεμμυδάκι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα, πικάντικη
  • 80 γρ. μαγιονέζα
  • 80 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ.  πάπρικα καπνιστή
  • ½ κ.γ. πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τα σάντουιτς

  • 4 φέτες ψωμί
  • 2 φύλλα μαρουλιού
  • 1 αβοκάντο σε φέτες
  • λίγες σταγόνες λάιμ
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την αυγοσαλάτα σε σάντουιτς, πρώτα καθαρίζουμε τα βρασμένα αυγά και τα βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο. Με ένα πιρούνι τα λιώνουμε αφήνοντας μερικά κομμάτια.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  3. Έπειτα κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες και τις απλώνουμε πάνω στο ψωμί ρίχνοντας λίγες σταγόνες λάιμ. Προσθέτουμε μία γενναιόδωρη ποσότητα από την αυγοσαλάτα και τέλος το φύλλο μαρουλιού. Κλείνουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμιού και απολαμβάνουμε.