Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι Νο6 ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής μας
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ ή 3-4 ντομάτες φρέσκιες, ψιλοκομμένες
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι κρασί κόκκινο, ξηρό
- κανέλα σε σκόνη (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- τυρί σκληρό (κεφαλοτύρι, παρμεζάνα, μυζήθρα κ.ά.), τριμμένο για το σερβίρισμα
Merlot ή Αγιωργίτικο από τη Νεμέα παλαιωμένο σε δρυ, μέτριας συμπύκνωσης. Η πρόταση του WSPC: Nemea Reserve - Semeli Estate
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα μακαρόνια με κιμά ζεσταίνουμε 4 κ.σ. από το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να αλλάξει το χρώμα του.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες και λίγο ζεστό νερό. Πασπαλίζουμε με κανέλα, αλάτι, πιπέρι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό 10 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος.
- Στο μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα, με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Τα αφήνουμε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα ζεματάμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε αμέσως τα ζυμαρικά σε πιάτα, προσθέτουμε από πάνω κιμά και πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί.