
Υλικά
- 500 γρ. κιμά από χοιρινό ποντίκι ή λάπα
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, περασμένο από τον πολυκόφτη
- 2 σκελίδες σκόρδο περασμένες από τον πολυκόφτη
- 1 ματσάκι δυόσμο φρέσκο
- 1 ματσάκι μαϊντανό φρέσκο
- 3 κ.σ. ξύδι
- 2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα
- 3 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες στο χέρι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. (κοφτή) ζάχαρη
- ¾ φλ. ελαιόλαδο
- βασιλικό φρέσκο ή ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ερυθρό Κρασί! Αγιωργίτικο με αρώματα κόκκινων φρούτων, γλυκών μπαχαρικών, ξηρών καρπών και σοκολάτας. Η πρόταση του WSPC: Νεμέα Κτήμα Παλυβού
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε πολύ καλά, βρέχοντας συχνά τα χέρια μας στη βρύση. Το νερό που παίρνει έτσι ο κιμάς τον αφρατεύει πολύ.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος που μας αρέσει. Συμβουλή μου, τα παχουλά βγαίνουν νοστιμότερα και πιο αφράτα.
- Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη ντομάτα, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι γιατί πιτσιλάει και θα κάνουμε χάλια την κουζίνα.
- Μετά από 5-10 λεπτά, βάζουμε προσεκτικά τα κεφτεδάκια στο τηγάνι, με ένα κουτάλι τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν 30 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη ή το βασιλικό ή και τα δύο μαζί.
- Αν δεν μας βρίσκεται φρέσκια ντομάτα, το καλύτερο αποτέλεσμα δίνει ένα κουτί κονκασέ που προηγουμένως θα πολτοποιήσουμε στον πολυκόφτη.
- Το χειμώνα που δεν έχουμε φρέσκο βασιλικό, ωραίο άρωμα στη σάλτσα θα δώσει ένα κλωναράκι φασκόμηλο ξερό.
- Αυτό το φαγητό το αντιμετωπίζεις και σαν μια υπέροχη σάλτσα για μακαρόνια.