Υλικά
  • 500 γρ. κιμά από χοιρινό ποντίκι ή λάπα
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, περασμένο από τον πολυκόφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο περασμένες από τον πολυκόφτη
  • 1 ματσάκι δυόσμο φρέσκο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό φρέσκο
  • 3 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα

  • 3 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες στο χέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. (κοφτή) ζάχαρη
  • ¾ φλ. ελαιόλαδο
  • βασιλικό φρέσκο ή ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ερυθρό Κρασί! Αγιωργίτικο με αρώματα κόκκινων φρούτων, γλυκών μπαχαρικών, ξηρών καρπών και σοκολάτας. Η πρόταση του WSPC: Νεμέα Κτήμα Παλυβού

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε πολύ καλά, βρέχοντας συχνά τα χέρια μας στη βρύση. Το νερό που παίρνει έτσι ο κιμάς τον αφρατεύει πολύ.
  2. Πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος που μας αρέσει. Συμβουλή μου, τα παχουλά βγαίνουν νοστιμότερα και πιο αφράτα.
  3. Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη ντομάτα, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι γιατί πιτσιλάει και θα κάνουμε χάλια την κουζίνα.
  5. Μετά από 5-10 λεπτά, βάζουμε προσεκτικά τα κεφτεδάκια στο τηγάνι, με ένα κουτάλι τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν 30 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη ή το βασιλικό ή και τα δύο μαζί.
  • Αν δεν μας βρίσκεται φρέσκια ντομάτα, το καλύτερο αποτέλεσμα δίνει ένα κουτί κονκασέ που προηγουμένως θα πολτοποιήσουμε στον πολυκόφτη.
  • Το χειμώνα που δεν έχουμε φρέσκο βασιλικό, ωραίο άρωμα στη σάλτσα θα δώσει ένα κλωναράκι φασκόμηλο ξερό.
  • Αυτό το φαγητό το αντιμετωπίζεις και σαν μια υπέροχη σάλτσα για μακαρόνια.